Find vej: Forside » Artikler » Data kabler kan give ældrepleje, styrke personaleplejen og samtidigt spare penge

Data kabler kan give ældrepleje, styrke personaleplejen og samtidigt spare penge

Lagt på boligven.dk den 21-06-2016 af webmaster


DCC A/S, Hinnerup, deltager i et rigtig fint, nyt byggeprojekt, hvor datakabling, som samtidigt kan føre strøm, er med til at give både ressourcebesparelser (personale og investering) samt kan hjælpe demente og plejepersonale. En god historie om et byggeri i Silkeborg, der kører hen over sommeren 2016.Når forberedelse og fagkundskab skaber bundlinje, udvikling og bedre resultater

DCC Infrastructure har gennem vores gode kunde TH El-Teknik haft fornøjelsen af at være med i et ekstremt spændende projekt om ældreboliger. Her har god forberedelse, professionelle deltagere, udnyttelse af nyeste teknologier samt brugerinddragelse i Workshops betydet merværdi for ansatte, for byggeprocessen samt for Silkeborg Kommune og dets plejehjemsbeboere.

Workshops har bragt alle involverede parter sammen og har givet mulighed for udvikling og sparring gennem hele processen. Noget der er unikt og som har givet endnu bedre resultater end man havde turde håbe på.

Igennem opbygning af en forsøgsbolig har man lavet et unikt samarbejde mellem alle parter: bygherre, brugere og leverandører. Forsøgsboligen har herefter dannet baggrund for selve byggeprojektet: "Marienlund", hvor vi bliver inddraget.

Da TH El-Teknik skulle arbejde på Marienlund entreprisens el- og data del, tog de fat i vores Infrastructure afdeling. Vi har tidligere arbejdet med plejehjems leverancer og har indgående kendskab til Silkeborg Kommunes krav og forventninger til datakabling, og har nu kunnet levere knowhow og rådgivning til TH El-Teknik. TH El-Teknik er kendt i det midtjyske for især entreprise opgaver og for at være en pålidelig og højt kvalificeret samarbejdspartner der mange gange før har leveret kvalitetshåndværk til tiden.

Gennem kvalitets produkter fra CommScope, hvor både strøm- og dataføring muliggøres, er der i samarbejdet udnyttet både teknologi, know-how og specialiseret arbejdskraft for at skabe det bedste resultat til den krævende opgave: "Skab en fremtidssikret og fleksibel ældrebolig, som kan tilpasses borgerens behov og ønsker og samtidig hjælpe personalet til at give en bedre pleje med færre ressourcer." Mange vil kende CommScope for deres nyligt erhvervede kablings brand AMP Netconnect, som er det foretrukne brand til Silkeborg Kommunes byggerier, og de var da også naturligt til møde med Silkeborg kommune sammen med TH El-Teknik, da entreprisen skulle i udbud.

En af plejemulighederne består blandt andet i at lave bedre døgnrytmer for eksempelvis borgere med demens. Denne vigtige egenskab har koblet en yderligere samarbejdspartner, Luminex, på projektet. Luminex er kendt for deres mange års erfaring med etablering af belysning, og hensynstagen til energi- og miljøkrav, designønsker, komfort og indeklima, arkitektur etc. I dette projekt er det særligt deres arbejde med pleje gennem ”velfærdslys”, via eget udviklet lysstyringskoncept: ”Luminex Lightcare”, der har været interessant og de var da også med helt fra de spæde spadestik i forsøgsboligen og frem til nu realisering af Marienlund.

Der er enighed, blandt de 4 involverede parter ovenfor, om, at det ikke alene har løftet projektet, samarbejdet og løsningen, men også åbnet nye døre for muligheder og udvikling, som ingen havde forudset.

"At være med i sådan et projekt er fantastisk, " siger Thomas Hansen, konsulent for DCC Infrastructure. "Alle parter er blevet bragt sammen på et tidligt tidspunkt af Torben Hansen, sales manager i CommScope. Vi i DCC har så med vores forudgående kendskab til projektet, Silkeborg kommunes krav og forventninger til datakabling samt vores stærke relation til både belysningsproducenten og kommunens leverandør igen kunnet gør en forskel for projektet. Det har betydet, at vi hurtigere og billigere er kommet frem til en bedre løsning. Det er ikke sidste gang, vi gør det her, er vi alle enige om."

Slutbemærkning:
Marienlund skal løse opgaver så som at give Borgeren mulighed for:
• at løbende ændre i boligens indretning efter behov
• at ændre boligen efter smag
• at have størst mulig selvhjulpethed
• at have skjulte plejeredskaber til rådighed
• at have styret lys tilpasset den personlige døgnrytme (godt for demens)
• at kunne gøre brug af tryghedsgivende smarthome teknologier (faldsensorer etc.)

Det er et meget interessant projekt for dem, der vil bringe sig selv og deres virksomhed i front.
Vil man investere tid i udviklende samarbejder, ligge i front med teknologiens landevindinger samt være blandt de mest interessante samarbejdspartnere, når der laves gennemtænkte byggerier og udsendes udbudsmaterialer, så er det en tanke værd.