Find vej: Forside » Artikler » Få unik viden om Femern, Storstrømsbroen og regionens kommende bygge- og anlægsprojekter

Få unik viden om Femern, Storstrømsbroen og regionens kommende bygge- og anlægsprojekter

Lagt på boligven.dk den 31-08-2016 af webmaster


Vejdirektoratet har skudt udbudsprocesserne i gang i forbindelse med opførelse af den nye Storstrømsbro. Det skyldes, at regeringen og partierne bag Togfonden har indgået en aftale om at fremrykke tidsplanen for færdiggørelse af den nye Storstrømsbro. Planen er at påbegynde anlægsarbejdet i 2017, så den nye bro kan åbne i 2022.Er du interesseret i at høre mere den nye Storstrømsbro og andre spændende projekter i regionen, inviterer Building Network, Business Lolland-Falster, Innovationsnetværk Femern Bælt og Bandholm Hotel til et eksklusivt arrangement torsdag d. 15. september 2016 kl. 12.30.

På netværksmødet får du masser af unik viden og mulighed for at høre og tale med bygherrer, rådgivere og entreprenører fra Femern og repræsentanter fra andre bygge- og anlægsprojekter i regionen.
Sensommerens arrangement finder sted på det smukke og idylliske Bandholm Hotel, som i 2016 har modtaget TripAdvisors Travelors´ Choice for hotellets fremragende service og rosende omtaler og gode vurderinger fra hotellets mange gæster og besøgende.

Dagens første oplægsholder er administrerende direktør fra Femern A/S, Claus Baunkjær, der giver en kort status for arbejdet med Femern-forbindelsen. Det har været et travlt år for projekt-selskabet, der i foråret underskrev betingede kontrakter for 30 mia. kroner med de to internationale konsortier, som skal opføre Femern-forbindelsen. Nu arbejdes der på højtryk for at opnå den tyske myndighedsgodkendelse, så byggeriet af verdens længste sænketunnel kan gå i gang.

Trafik, Park og Havnechef Torben Kelm Danielsen fortsætter arrangementet og fortæller om den planlagte havneudvidelse af Vordingborg Havn, så den bliver attraktiv i forbindelse med de mange kommende anlægsopgaver i området.

Maycon Ejendomsudvikling går herefter på podiet med et spændende oplæg om det nye butiks- og boligområde ”Støberiet” på Kvickly-grunden i Nykøbing Falster, hvor der tidligere har været et jernstøberi. Planen er at kombinere almene boliger i en moderne kombination af boliger, butikker, restauranter, caféer og liberalt erhverv på ”Støberiets” matrikel.

Arkitektfirmaet ETN og ingeniørfirmaet Condania er i fuld gang med at klargøre et udbud i totalentreprise og kommer forbi og fortæller om byggeprojektet, der består af 4.100 m2 butikker, 4.000 m2 boliger og 250 parkeringspladser. Når der foreligger en byggetilladelse, kører man gravemaskinerne i stilling og går i gang med byggeriet.

Efter en pause med dialog, netværk og speeddating med de første oplægsholdere, fortsætter Ulrik Larsen fra Vejdirektoratet med at informere om de fem prækvalificerede konsortier på Storstrømsbroen. De prækvalificerede konsortier skal i løbet af de næste måneder finde leverandører og samarbejdspartnere, så de kan give endelig tilbud på opgaven. Sideløbende med udbudsprocessen fortsætter planlægningsarbejdet og de forberedende arbejder omkring broen, herunder arkæologiske undersøgelser, etablering af levesteder for små dyr og ekspropriationer, så området bliver klar til de kommende byggerier.

Arrangementet rundes af med indlæg fra 1-2 bygherrer, rådgivere eller entreprenører, der hver især har en række spændende projekter i regionen.