Find vej: Forside » Artikler » Historisk netværksmøde i Trekantsområdet

Historisk netværksmøde i Trekantsområdet

Lagt på boligven.dk den 03-09-2016 af webmaster


Det var med høje forventninger til fremtiden, at direktør i Building Network, Mickey Lund, fik sat Fyn og Jylland på Building Networks landkort. Det skete i Fredericia på Best Western Hotel Fredericia onsdag d. 24. august 2016, hvor Building Network havde inviteret bygherrer, rådgivere og entreprenører fra blandt andre FredericiaC, Kolding kommune og TREFOR til at holde oplægMickey Lund åbnede netværksarrangementet med at byde oplægsholdere, gæster samt nye og gamle medlemmer i Building Network velkommen. Efter en kort præsentation af Building Network, overlod Mickey Lund podiet til dagens første oplægsholder, projektdirektør Tim E. Andersen fra FredericiaC.

Fra industriområde til moderne bydel
FredericiaC dækker over et partnerskab mellem Fredericia kommune og Realdania By. Planen er, at de to partnere i fællesskab skal omdanne Fredericia midtby fra et historisk tungt industriområde til en moderne midtby. De samlede anlægsudgifter for FredericiaC udgør over 5 mia. kr., og at der vil der være mulighed for at byde ind på alt fra rådgivning til jordarbejder, anlægsarbejder, vejprojekter til rådgivning, arkitektydelser og markedsføring og salg.

TRE-FOR investerer millioner i el, vand og varme
Direktør for el, vand og varme i TRE-FOR, Charles Nielsen, fortsatte efter pausen med at give et indblik i TRE-FOR´s bygge- og anlægsprojekter indenfor El-net, vand og varme fra 2017 og frem til år 2025. TRE-FOR investerer i alt for knap 300 mio. kr. i infrastruktur årligt i et område på ca. 7 % af Danmarks areal, hvor der bor 5,5 % af landets indbyggere.

Kolding Kommune i rivende udvikling
By- og udviklingsdirektør fra Kolding kommune, Thomas Boe, fortsatte oplægsrunden ved at forklare, hvordan det på få år er lykkedes Kolding Kommune at tiltrække masser af nye borgere. Alene i 2015 flyttede næsten 1000 nye mennesker til Kolding, hvilket er den største nettotilflytning siden 1973.

Thomas Boe afslørede, at kommunen strategisk har valgt at satse på at tiltrække og fastholde de unge og singlerne ud fra en erkendelse af, at Kolding kommune er kendt som en innovativ design-by. Parallelt har kommunen valgt at udvikle og forstærke byens Campusområde, der i fremtiden bliver et mix af uddannelsesinstitutioner, erhverv og boliger.

Nye metoder fra MOE A/S til lavere energiforbrug
ErhvervsPhD-studerende Torben Østergård fra MOE A/S fortsatte med at give et indblik i et 3-årige PhD-projekt, der har som mål at undersøge, hvordan man forbedrer måden at anvende bygningssimuleringer på i de vigtige tidlige designfaser, og hvor fokus især er på samarbejdet imellem arkitekter, bygherrer og ingeniører.

Ramirent førende indenfor materieludlejning
Henrik Clausen, salgschef i Ramirent, der er en af de førende virksomheder indenfor materieludlejning, fortalte om virksomhedens mange aktiviteter og projekter. Ramirent er interesseret i samarbejdspartnere, der kan levere alt fra logistik til strøm, drift og alle ting omkring vindmølleparker, i det Ramirent i gennem otte år har leveret ydelser og produkter til bl.a. Siemens og Vestas.

Tilfredshed og ros fra deltagerne
Mickey afsluttede det historiske netværksmøde i Fredericia med at udtrykke stor tilfredshed med fremmødet, ligesom han gjorde opmærksom på, at Building Network er medlemmernes netværk, og at alle er velkomne til at præge netværksarrangementerne med ideer og forslag til talere og indlæg.

En anden tilfreds deltager var repræsentant fra den tyske entreprenørvirksomhed Max Bögl A/S, Dennis Madsen, der var med som gæst.

-Max Bögl A/S har i 2014 etableret et dansk hovedkontor her i Fredericia, og vi er i fuld gang med at bygge os op og gøre os kendte i Danmark. Og jeg synes, at Building Network er en rigtig spændende måde at møde nye potentielle samarbejdspartnere på, så vi overvejer seriøst at melde os ind, fordi vi leder efter projekter og partnere i hele landet, afslørede Dennis Madsen.

Jørgen Hegner fra Dines Jørgensen & Co Rådgivende Ingeniører, der har været medlem i Building Network i et års tid, havde taget turen fra Hillerød i Sjælland til Fredericia.
- Vi kommer til rigtig mange af netværkets arrangementer. Vi er ved at åbne en afdeling i Odense, så det er oplagt for os at komme her i dag, da vi forventer at være endnu mere i Trekantområdet. Og som altid er der masser af muligheder for at møde deltagere og oplægsholdere på netværkets arrangementer, så det har været en god investering for os at komme i dag, lød det fra Jørgen Hegner.