Find vej: Forside » Artikler » Nyt dansk vindue tilfører luft og skaber et godt indeklima

Nyt dansk vindue tilfører luft og skaber et godt indeklima

Lagt på boligven.dk den 05-08-2016 af webmaster


Det ‘grønne’ Ventilationsvindue erstatter ventilationsanlæggetNu kan boligejere få hele fire fordele på én gang ved at skifte til vinduer med ny grøn teknologi fra den danske producent Horn Group. Ventilationsvinduet tilfører frisk forvarmet luft på kolde dage, har en selvkølende effekt på varme dage og forbedrer indeklimaet med ventilation, der løser kendte problemer som fugt og skimmelsvamp. Samtidig giver vinduets konstruktion en effektiv støjdæmpning.

Hvordan kan et vindue skabe gratis energi
- Ventilationsvinduet er verdens mest effektive Plus-energi vindue og forandrer fuldstændig, hvad et vindue kan, fortæller Peter L. Clausen fra Horn Group.

- Først og fremmest fordi det ikke er hermetisk tæt, men med intelligente patenterede termostatventiler og Climawin-teknologien tilfører energi til boligen, så der kan spares op til 25% på udgifterne til at lufte ud. En bæredygtig løsning, som både gavner klimaet og vil sikre mange mennesker et bedre indeklima for færre penge.

Energien skabes i rummet mellem vinduets 2-lags energi-rude og 1-lags rude. Her lukkes der frisk luft ind via ventilerne i vinduesrammen, og luften ’forvarmes’ mellem glaslagene, inden den føres ind i boligen.

Både varme og køling
Ventilerne i vinduet er selvstyrende, så de åbner og lukker efter temperaturen. Kommer udetemperaturen f.eks. op på 23 grader, lukkes der automatisk for tilførslen af forvarmet luft til boligen – og i stedet skifter Ventilationsvinduet til selvkøling.

Det sker ved at ’vende’ ventilen i toppen af vinduet, så den forvarmede luft ledes ud. Dette virker selvkølende når den anden ventil i toppen af vinduet åbner, så frisk luft kommer direkte ind i boligen som naturlig ventilation. Ønsker man ekstra selvkølingseffekt og solafskærmning på solrige dage, kan der også monteres persienner mellem vinduets glaslag.

Mere frisk luft sikrer et sundere indeklima
I dag oplever stadig flere boligejere problemer med kondens, fugt og i værste fald skimmelsvamp. Dels fordi husene er meget tætte, dels fordi man i en travl hverdag kan glemme at få luftet nok ud.

- Nu klares dette automatisk af Ventilationsvinduet, og den øgede tilførsel af frisk luft sikrer et sundere indeklima, siger Peter L. Clausen. – Ventilationsvinduets funktion og virkning er testet og fuldt dokumentet. Erfaringer fra installationer over hele landet viser, at indeklimaet kan forbedres så meget, at mekanisk ventilation kan reduceres eller helt undværes.