Find vej: Forside » Artikler » Aalborg vinder Byplanprisen 2016

Aalborg vinder Byplanprisen 2016

Lagt på boligven.dk den 08-10-2016 af webmaster


”En levende havnefront med masser af liv og en god fysisk og visuel sammenhæng med de mange nye pladser i byen”. Sådan lyder juryens bedømmelse, der har sikret Aalborg Kommune Byplanprisen 2016.
Aalborg kommune vinder Byplanprisen 2016 for vedholdende arbejde med realisere de mange forskellige projekter og byrum, der skaber helheden i havnefronten. Det blev afsløret ved Byplanmødet i Malmø, hvor 650 planlæggere og politikere er samlet for at diskutere forvandling af byer. Bag Byplanprisen står Dansk Byplanlaboratorium og Arkitektforeningen.

’Byplanlægning er en disciplin der kun for alvor kan lykkes når kommune, borgere, private investorer, virksomheder og institutioner løfter sammen – og det er det Aalborg har gjort. Aalborg Kommune og kommunens dygtige byplanlæggere fortjener i særlig grad Byplanprisen, fordi de har formået at gøre en stærk vision for byen og udviklingen af havnefronten til hele byens anliggende’, udtaler Natalie Mossin, der er formand for Arkitektforeningen.

På havnefronten i Aalborg er bl.a. ungdomsboliger, Musikkens hus, Utzon Center, Nordkraft, havnebad, Jomfru Ane Parken, Slotspladsen og Aalborg Universitet som nogle af de vigtige elementer, der har skabt gode udflugtsmål og faciliteter for borgerne i Aalborg.

’Den byudvikling vi har set på havnefronten i Aalborg har krævet både visioner og mod, og matcher på bedste vis de kvaliteter, der kræves for at modtage Byplanprisen. Projekterne sikrer offentlig adgang til havnen og vandet, og hænger flot sammen. Det er en havn for alle og et flot og inspirerende fyrtårn for alle, der arbejde med byplanlægning' , siger bestyrelsesformand Maj Green, Dansk Byplanlaboratorium.

Juryen har også lagt vægt på, at der er skabt en vellykket interaktion mellem de aktiviteter, der foregår indenfor i bygningerne og de fælles byrum. Udformningen og materialevalget er gennemtænkt og tilpasset det rå havnemiljø, lyder vurderingen. Aalborg kommune har investeret massivt i bygninger og byrum af høj kvalitet, men den samlede byudvikling er skabt i et tæt samarbejde mellem kommunen, private investorer, fonde og boligselskaber i en periode, der har været præget af finanskrisen. Aalborg kommune vinder Byplanprisen i tæt opløb med Billund kommune og Herning kommune.

Byplanprisen blev modtaget af Aalborgs rådmand Hans Henrik Henriksen, By- og Landskabsforevaltningen. - Det er en blåstempling og en flot anerkendelse , som vi er meget stolte af. Og samtidig en velfortjent kvittering til vores forvaltninger. Vi  har en mængde af aktiviteter på havnefronten og har fået åbnet havnen for borgerne, sagde rådmand Hans Henrik Henriksen.

Byplanprisen siden 1996
Byplanprisen uddeles af Dansk Byplanlaboratorium og Arkitektforeningen og prisen er uddelt siden 1996. Byplanprisen tildeles hvert år til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort ”en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer”.

I juryen for Byplanprisen sidder Lisbeth Nørskov Poulsen og Mads Rue, udpeget af Akademisk Arkitektforening og Maj Green og Lene Krogh, udpeget af Dansk Byplanlaboratorium samt Peer Frank, udpeget af Foreningen af Byplanlæggere

Yderligere information: Vicedirektør i Arkitektforeningen, Annette Blegvad: 30 85 90 11