Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om din bolig. Det vil snart blive muligt for vores brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Dag til dag levering af branddøre fra Novoferm

Nu kan man få branddøre på standardmål leveret fra dag til dag. Som et nyt tiltag har Novoferm et komplet program af branddøre på udvalgte modulmål på lager – klar til hurtig levering. Dørene fås med to forskellige karmtyper, er udstyret med låsekasse og lever op til kravene i den nye, europæiske norm for branddøre.Som førende leverandør af branddøre og -porte lancerer Novoferm nu et nyt koncept, hvor branddøre på standard-modulmål lagerføres, så de kan leveres fra dag til dag – eller afhentes direkte på Novoferms lager i Toftlund. ”Branddøre er en effektiv løsning både i forhold til brandsikring, men også støjdæmpning og indbrudssikring. Det er vores erfaring, at der i forbindelse med fx renoveringsprojekter og service kan opstå behov for at få leveret en branddør med det samme, og derfor er vi glade for nu at kunne tilbyde afhentning straks eller levering med fragtmand..

Fuldt hus til Sankt Hans på Grønttorvet

Allerede inden de første beboere er flyttet ind, summer Grønttorvet af liv. Mere end 100 mennesker mødte op til Sankt Hans med bål, taler og madboder. Det er nysgerrigheden efter det nye område, der trækker, lød det fra flere af de fremmødteI hverdagen er området omkring Grønttorvet fuld af travle håndværkere, der arbejder på at få opført boliger til de mange tusinde mennesker, der bliver beboere i Valbys nye, grønne bydel. Men fredag var gravemaskiner og kraner for en stund skiftet ud med bål og madboder, da der blev afholdt Sankt Hans i et af Grønttorvets hjørner. Her var både kommende og potentielle beboere, naboer og andre nysgerrige blandt de mere end 100 mennesker, der mødte op til arrangementet.- Vi er stolte over at være med til at skabe en aktiv og levende bydel, som tilmed er blandt Københavns grønneste. Her er sjæl og kulturarv, og de kommende beboere får en unik mulighed..

Fremtidens kloge hænder blev inspireret

Unge skal inspireres til at vælge en erhvervsuddannelse for at afværge fremtidens mangel på håndværkere. Derfor har FB Gruppen inviteret skoleklasser til at komme ud og møde nogle af de mere end 200 mennesker, der arbejder med opførelsen af Grønttorvet i ValbyDet historiske grønttorv i Valby vil over de næste fem år gennemgå en omfattende transformation fra handelsområde til moderne boligkvarter. Projektet i Valby er blot en af mange i det store byggeboom, der finder sted i især de større danske byer nu og de næste mange år. Det hænger dårligt sammen med den undersøgelse, Dansk Byggeri udarbejdede sidste år. Her kom det frem, at bygge- og anlægsbranchen vil komme til at mangle op mod 14.000 faglærte håndværkere på landsplan inden for de næste 10 år. Et tal der er til at føle på, og som kan være en fremtidig barriere for en af Danmarks mest vækstskabende brancher. Dette er en af..

Kvindelig leder med hang til knallerter, amerikanerbiler - og bygningsteknik

Susanne Krarup Andersen er 1. maj 2017 ansat som distriktschef for Caverion i Jylland Syd. Senest kommer hun fra en stilling som Vice President hos TDC Operation, hvor hun blandt andet også har været salgsdirektørSusanne Krarup Andersen, 50 år, er netop tiltrådt som distriktschef med ansvar for Jylland Syd hos teknikentreprenøren Caverion. Her overtager hun overtager en serviceforretning med eksisterende, længerevarende kunder, som hun ønsker at udvikle yderligere. - Jeg vil gerne have et tættere forhold til og udvikle vores kunder endnu mere. Caverions strategi handler om, at vi tager livscyklusansvar for vores kunders bygninger. Målet er at udvide hele serviceforretningen og få flere kunder på servicekontrakter, hvor kunderne netop overlader ansvaret for bygningsdriften til os, så de kan koncentrere sig om deres egen kerneforretning, siger Susanne Krarup Andersen.På nær fire år hos..

Designmarked på Det gamle Grønttorv i weekenden

På Det gamle Grønttorv i Valby – som netop nu er ved at blive omdannet til en helt ny bydel med 2.000 boliger - kan designelskere denne weekend opleve upcoming designere inden for alt fra beklædning og møbeldesign til keramik, smykker og kunst til det populære designmarked FindersKeepersSelvom byggeriet på Det gamle Grønttorv er i fuld gang med opførelsen af 2.000 boliger, summer området af aktivitet og liv – og området vil over de næste mange måneder byde på masser af spændende oplevelser for hele familien. I denne weekend – den 19-20. november - løber det populære designmarked FindersKeepers således af stablen i de store haller på Det gamle Grønttorv i Valby. Her vil flere end 150 små og upcoming designere inden for alt fra beklædning og møbeldesign til keramik, smykker og artworks sælge og udstille deres varer. Designelskere og andre interesserede kan derfor få et indblik i, hvad..

OBUZI tilbyder nu B2B salg af håndlavede møbler

Danske møbelforhandlere og webshops, der sætter pris på håndlavede og fuldstændig unikke møbler, har nu mulighed for et B2B samarbejde med det danske møbelbrand OBUZI. I Danmark har OBUZI ellers kun solgt direkte til private, mens salget i resten af Skandinavien samt i Storbritannien har fundet sted via e-handel og møbelbutikker.Et grundigt websalgs-konceptUd over at søge et salgssamarbejde med fysiske butikker i Danmark, har OBUZI også udviklet et grundigt webshop koncept til det danske marked. Alle varer leveres pakket og klar til videreforsendelse indenfor 24 timer, fortæller virksomhedens CEO, Alen Hrustic. ”OBUZI kan tilbyde danske web-butikker en høj grad af forsyningssikkerhed, komplet billedmateriale og effektiv service”. OBUZI er baseret i Glostrup, hvor man siden 2014 har stået for design og salg af håndlavede møbler, som er fremstillet af massivt træ og andre..

Stor interesse for lejeboliger på Grønttorvet

Til sommer står de første lejeboliger i Københavns nye bydel klar. For at komme i betragtning til lejlighederne skal man møde op til åbent hus. Det har mange familier benyttet sig af - og efter første åbent hus arrangement er to tredjedele af lejlighederne allerede reserveret.Mere end 150 familier brugte nogle timer af deres søndag på at lægge vejen forbi Grønttorvet i Valby. Her var det nemlig første gang, at der var åbent hus i nyopførte Hortensia Hus, der rummer 133 af lejelejlighederne i Københavns nye bydel. Lejlighederne bliver ikke lejet ud via ventelister men kræver, at interesserede møder personligt op til åbent hus for at se nærmere på de forskellige lejlighedstyper. To tredjedele allerede reserveret Og de fremmødte gik ikke skuffede derfra, for efter arrangementet mangler kun 46 af de 133 lejligheder at blive reserveret og udlejet. - Vi er selvfølgelig meget glade for..

Han bevarer vores bygningsmæssige kulturarv

Den 22. juni 2017 fylder arkitekt Ole Drachmann 65. Da hans venner og kolleger begyndte at tale om pension, startede han for tre år siden et nyt, succesrigt kapitel i sit arbejdsliv og etablerede Drachmann Arkitekter, som han driver sammen med datteren Amalie. Tilsammen udgør de et af Danmarks stærkeste restaurerings-teams når det kommer til at bevare vores bygningsmæssige kulturarvOle Drachmann driver efter mere end en menneskealder i branchen nu på 3. år sit eget arkitektfirma, Drachmann Arkitekter. Han er særdeles godt tilfreds med, at da hans jævnaldrende begyndte at gå på pension, startede han et nyt, succesrigt kapitel i sit arbejdsliv. Torsdag den 22. juni 2017 fylder han 65 år.Firmaet driver han sammen med sin datter Amalie Drachmann, der også er arkitekt. Til sammen udgør de et af Danmarks stærkeste restaureringsteams, når det kommer til at bevare vores..

En ny etape begynder på Grønttorvet

Bygningerne på Grønttorvet spirer frem. Allerede før de første lejere sætter nøglen i døren i Hortensia Hus, kan bydelen fejre rejsegilde på det næste byggeri, der forventes klar til indflytning i efteråret.Hundredvis af håndværkere, samarbejdspartnere og andre involverede i Grønttorvets udvikling var forleden til rejsegilde på Lathyrus Hus – det andet boligbyggeri med lejeboliger på Grønttorvet. Her blev de mange håndværkere traditionen tro hyldet for deres gode arbejde af FB Gruppen A/S, der er udvikler for Grønttorvet.- Grønttorvet er et særligt projekt, hvor blandede kvalitetsboliger til rimelige priser kombineres med grønne miljøer og landsbystemning. Opførelsen af 2.200 ejer-, andels- og lejeboliger med et nyt byggeri færdig hvert kvartal sætter høje krav til alle involverede. Derfor glæder det os, at håndværkerne beretter om, hvor stolte de er af deres arbejde med projektet,..

Nyt netværk skal styrke privat-offentligt samarbejde om byudvikling

Kommuner og private aktører vil styrke vækst og byudvikling i Danmark ved hjælp af nye samarbejdsmodeller. Derfor opretter de nyt netværk. Inspirationen kommer blandt andet fra udlandet, hvor lignende metoder har vist sig som en positiv vækstdriver i udviklingen af byområder.KL, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Realdania By & Byg går nu sammen med 11 kommuner i et netværk, der skal styrke privat-offentligt samarbejde om vækst og byudvikling i Danmark. Netværkskommunerne er allerede i tæt dialog med lokale private aktører om at etablere konkrete samarbejdsprojekter.Det fælles mål er at få løst en række konkrete udfordringer med eksempelvis tiltrækning af arbejdskraft, udvikling af detailhandlen, trængsel og mobilitet, iværksætteri, bosætning og turisme. Parterne bag netværket forventer, at en nytænkning af privat-offentlige samarbejder i Danmark er en afgørende..

Flot kickstart i Midtjylland

Midtjylland oplever et boom af nye spændende bygge- og anlægsprojekter. Building Network valgte derfor at tage turen vestpå og afholde netværkskonference på det natursmukke Sinatur Hotel Skarrildhus syd. Med på konferencen var bygherrer, rådgivere og entreprenører fra regionen, der var inviteret til at komme og give et unikt indblik i nogle af Midtjyllands fremtidige bygge- og anlægsprojekter.Direktør i Building Network, Mickey Lund, bød efter en lækker og velsmagende frokost velkommen til de knap 50 fremmødte medlemmer og gæster. Mickey Lund kunne indledningsvis fortælle, at Building Network er i en konstant udvikling og har stor succes med at tiltrække nye medlemmer fra hele landet. Samtidig er det tredje gang, at Building Network afholder en konference i Jylland og bestemt ikke den sidste, understregede Mickey Lund.Inden præsentationen af konferencens første taler, gav Mickey Lund..

Den sidste aflevering: Silkeborg Stadion sælges til genbrug

Da Silkeborg Stadion blev bygget i 1945 var det i høj grad af materialer fra militære overskudslagre. Nu sælges alt løsøre på auktion med 'åbent hus' eftersyn på fredag. Og selvom stadion har udviklet sig meget siden og undervejs også taget navneforandring til Mascot Park, så er ringen derfor ved at blive sluttet på smukkeste vis, når stadion nu sælges. For egentlig kunne det også bare jævnes med jorden for at gøre plads til de boliger der kommer. Men Mascot Park har allieret sig med to partnere, der sørger for at nedbrydningen ikke sker på den almindelige brutale vis.For først sælges alt løsøre samt alt demonterbart materiel af det randrusianske auktionshus Campen Auktioner. Og alt demonterbart er bogstaveligt talt: Hvad med en elevator? En indgangssluse? Et omklædningsrum? Eller sommerens hit, fire 30 meter høje lysmaster inklusiv projektører, der kan forvandle selv den mørkeste nat..

Omlæg boligskatten og giv børnefamilier, pensionister og andre boligejere bedre livsvilkår

Tænk nyt i stedet for at lave nye fradrag og fjern samtidig risikoen for en ny stor offentlig IT-skandale.Skatteminister Karsten Lauritzen føler sig inspireret af den svenske model for fradrag for rengøring, børnepasning mv. Der er en anden svensk model, han hellere skulle se nøjere på, og som vil løses problemerne for de mange børnefamilier, pensionister og alle andre, der bor i en ejerbolig. ”Der findes en direkte, nem og gennemprøvet model for en ændret boligbeskatning, der i høj grad vil hjælpe de travle børnefamilier og samtidig også forhindre, at mennesker beskattes ud af deres egen bolig – det er ikke så svært” siger Kim Juhlin, formand for Boligejerne.Vi har i Danmark ca. 1,5 mio. ejerboliger og langt den største del af os bor altså i en ejerbolig. At vi bor i en ejerbolig betyder på ingen måde, at vi er rige, rigtig mange familier i egen bolig er presset på økonomien og..

Stor nyhed i sommerens agurketid: Århusiansk plantecenter mener græsset er grønnere på den anden side!

CTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Stor nyhed i sommerens agurketid: Århusiansk... // # ###################################################################### # // // # Form validation customer to_payment // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#form_to_payment").validate({ rules: { accept_terms: { required: true } }, messages: { accept_terms: { required: 'Du skal accepterer handelsbetingelserne' } }, errorLabelContainer: "#error" }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation Search // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#pwsearch").validate({ rules: { q:..

Hver femte har udført ulovligt el-arbejde i hjemmet

En ny stikprop, udskiftning af stikkontakt eller en ny termostat til gulvvarmen. Det lyder måske som en opgave, enhver handyman kan klare og dermed spare timelønnen til elektrikeren.Faktisk viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for energiselskabet NRGi, at hver femte på et tidspunkt har pillet ved elinstallationer, selvom arbejdet burde foretages af en fagmand. Det er et problem og kan i værste fald have voldsomme konsekvenser, advarer energirådgiver hos Benny Hebsgaard.”Man bør aldrig udføre elarbejde, hvis man er det mindste usikker. Selvom relæet skal slå installationen fra som sikkerhed, er det ikke altid tilfældet. I værste fald kan man få så voldsomt stød, at det er livsfarligt”, forklarer han. Men hvad må du egentligt selv gøre, og hvad skal du have en professionel til at klare? ”Så længe strømmen er afbrudt, kan man selv udskifte fatninger, stikpropper og kontakter fx på..

Konference i Køge trak fulde huse

Der er masser af nye spændende projekter i pipelinen i den østlige region. Næsten 70 medlemmer mødte derfor op til netværkskonference i Køge, hvor Network Building Network, Køge Erhvervsservice og Theilgaards havde inviteret repræsentanter fra Køge Kyst, Køge Kommune, det nye Sjællands Universitetshospital og MT Højgaard til at give et unikt indblik i regionens kommende bygge- og anlægsprojekter.Solen skinnede fra en skyfri himmel, og humøret var højt, da talere, medlemmer og gæster ankom til netværkskonference på Theilgaards i Den Hvide By i Køge. Efter frokost og prøvesmagning af lokale lækkerier fra Køges berømte og historiske selskabs,- kursus- og konferencested, bød værten fra Theilgaards og direktør i Building Network, Mickey Lund, velkommen.Køge er Sjællands nye kraftcenterFørste taler var den unge konservative formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget i Køge Kommune,..

Nu kan varmen i boligen styres og mærkes på en bedre måde

Design termostaten Smatrix Style styrer både efter lufttemperaturen og strålingen af varme – eller kulde – fra alt i rummetHvordan kan et rum, der er 21 grader varmt, nogle gange føles koldt? Så indeklimaet opleves som ubehageligt, selv om rumtermostaten sørger for at holde en konstant temperatur? Forskellene opstår på grund af måden, almindelige termostater arbejder på, og det har Uponor nu løst med udviklingen af Smatrix Style. Den nye design termostat har ekstra følsomme sensorer, der registrerer alt, hvad der sker i rummet. Hvor møbler, gulve, vægge og vinduer kan udstråle både varme og kulde – så mennesker oplever en anden rumtemperatur end den, der står på termometret.Elegant design og nem betjeningDenne målemetode kaldes også at finde ’den operative temperatur’ og sikrer det bedst tænkelige indeklima. Hvor den temperatur, mennesker oplever, er den samme som den..

Ny lov giver nye muligheder for erhvervslivet på landet

Folketinget har vedtaget ny planlov. De nye regler medfører bl.a., at overflødiggjorte bygninger i landzonen nu kan tages i brug til f.eks. håndværks- og industrivirksomhed, mindre butikker og liberale erhverv uden landzonetilladelse.Hovedformålet med bestemmelserne i Planloven har været at hindre spredt og tilfældig bebyggelse i det åbne land. Sigtet har således været at sikre landskabs- og naturværdier og forbeholde landzonen for jordbrugserhvervene og at sikre, at byudvikling skete ud fra en samlet planlægning med henblik på en hensigtsmæssig placering af produktionserhverv, andre typer erhverv, boliger m.v.GODE RAMMER FOR VÆKST OG UDVIKLINGMed den nye Planlov har Folketinget ønsket at understrege, at planlægningen skal være med til at skabe gode rammer for vækst og udvikling. Planlovens formålsbestemmelse er derfor også ændret for at skabe bedre balance mellem hensynet..

AUBO leverer køkkener til bæredygtigt paradis

Et bæredygtigt bofællesskab med 90 boliger står snart klar til indflytning i den lille vestsjællandske stationsby Karise. Økosamfundet med navnet Karise Permatopia skal være selvforsynende, og boligerne skal være økologiske lavenergihuse. Selv køkkenet skal være bæredygtigt, og takket være den grønne profil blev det AUBO Valby, der vandt den store licitation om at levere og montere køkkenløsningerDele-elbiler, egen vindmølle til at producere strøm og en drøm om at leve i et bæredygtigt og selvforsynende samfund er blandt årsagerne til, at folk lige fra Bornholm til Nordjylland snart flytter til Karise. Den lille vestsjællandske stationsby har godt 2000 indbyggere, men det tal stiger, når de 90 lavenergihuse i et sandt bæredygtigt paradis snart bliver erklæret indflytningsklare.Karise Permatopia bliver et 29 hektar stort bofællesskab, hvor beboerne kommer til at drive deres..

Nu kan varmen i boligen styres og mærkes på en bedre måde

Design termostaten Smatrix Style styrer både efter lufttemperaturen og strålingen af varme – eller kulde – fra alt i rummetHvordan kan et rum, der er 21 grader varmt, nogle gange føles koldt? Så indeklimaet opleves som ubehageligt, selv om rumtermostaten sørger for at holde en konstant temperatur? Forskellene opstår på grund af måden, almindelige termostater arbejder på, og det har Uponor nu løst med udviklingen af Smatrix Style. Den nye design termostat har ekstra følsomme sensorer, der registrerer alt, hvad der sker i rummet. Hvor møbler, gulve, vægge og vinduer kan udstråle både varme og kulde – så mennesker oplever en anden rumtemperatur end den, der står på termometret.Elegant design og nem betjeningDenne målemetode kaldes også at finde ’den operative temperatur’ og sikrer det bedst tænkelige indeklima. Hvor den temperatur, mennesker oplever, er den samme som den..

Calum opfører boliger til 500 beboere i Nørresundby

Ejendomsudviklingsfirmaet Calum opfører i alt 21.500 m2 på Lindholm Brygge i Nørresundby og skaber dermed yderligere liv i området lige nord for Aalborg.15 år efter at Calum fra Aalborg skabte boligområdet Strandholm i Nørresundby lige ned til vandet, tager ejendomsudviklingsfirmaet igen fat i bydelen.Frem mod 2020 skaber Calum et nyt boligområde på i alt 21.500 m2 bestående af både rækkehuse og lejligheder. Området kommer til at huse omkring 500 nye beboere, som ifølge Calum får mulighed for at nyde udsigten ud over vandet samtidig med, at de får meget kort cykleafstand ind til Aalborg.Sol, natur og tæt på centrum”Lindholm Brygge er et super attraktivt område, fordi vi både kommer til at tilbyde beboerne ro, natur samt nærhed til byen. Boligerne ligger på solsiden ned til fjorden med masser af grønne områder. Med åbningen af Kulturbroen i år kan folk på Lindholm Brygge nu..

Boligsælgere kunne spare tusindvis af kroner ved bestillinger

Mange boligsælgere kan spare tusindevis af kroner ved selv at bestille rapporter, som ejendomsmæglere ikke umiddelbart ønsker at informere deres kunder om.Mange boligsælgere kan spare tusinde af kroner på selv at bestille, og ikke mindst bestille deres tilstandsrapport i god tid, dette ønsker ejendomsmæglerne ikke umiddelbart at informere deres kunder om.Det er især boligsælger med ældre parcelhuse der kan opnå den største besparelse.-At ejendomsmæglere ikke informere kunder om dette vidner jo om, at ejendomsmægleren ikke er kundernes mand, siger Kenneth Madsen, Direktør i Total-Tjek.Han noterer, at ejendomsmæglerene generelt har meget travlt med at kontakte deres samarbejdende forsikringsselskab når der skal bestilles tilstandsrapport, energimærke og et eleftersyn, velvidende at dette typisk bliver meget dyre.”Det skal dog fremgå af formidlingsaftalen, at ejendomsmægleren har..

Førende trendforsker: Vi vil bo kreativt og personligt

Vi vil ikke bare have en designerbolig, men en bolig designet af os selv. Dyrkningen af det personlige og kreative kommer til udtryk i Do It Yourself (DIY) projekter, som særligt mange unge kaster sig over i forbindelse med re-styling af boligen. Og det er en tendens, der er kommet for at blive, mener en af landets førende trendforskere.MADE BY MEAlle med pengepungen i orden kan besøge et moderne møbelhus og en smart interiørbutik og købe de helt rigtige ting til boligen. Det er der heller ikke noget i vejen med, hvis målet vel at mærke er at få et pænt hjem, der ligner alle andres. Hvis du derimod vil skabe et personligt hjem, som ingen andres, må du have kreativiteten i spil. Og det behøver ikke være hverken dyrt eller svært at indrette sig kreativt og personligt. Det mener teamet bag en ny webshop, hvis formål er at inspirere og hjælpe kunderne med at designe unikt..

Sjældent møde med kronvidnerne til Københavns forandring

Den verdensberømte arkitekt Jan Gehl og én af landets mest anerkendte arkitekter Lene Tranberg er på gæstelisten, når Arkitektforeningen slår dørene op til en aften med en række samtaler om, hvad der egentlig skete, da København på bare tyve år forvandlede sig fra forfalden storby på falittens rand til en storby fyldt til randen med liv i alle hjørner og nyskabende arkitekturArkitektur på Kulturnatten i KøbenhavnFor bare 20 år siden var København en ganske anden by. Genopfrisk hukommelsen om byen som den var, før arkitekturen gav os kvarterer, pladser, huse, broer og havnebade og ændrede vores liv i byen for altid. Toneangivende arkitekter, der var med til at tegne de store linier eller med til at bygge de huse, der forandrede, fortæller historierne om, hvordan det foregik, da København blev til den by, vi bor i i dag. Under Kulturnatten slår Arkitektforeningen dørene op til den..

Vælg den rigtige vinduesløsning

Både boligejere og håndværkere kan nu blive klogere på, hvilke vinduer man bør vælge, når tiden er inde til at skifte de gamle ud, og man samtidig ønsker at minimere risikoen for indvendig kondens på vinduernes karm og ramme. En ny pjece fra Dansk Byggeri hjælper boligejeren på vejKommer der ofte indvendig kondens på dine vinduer, og er der fugtskader i dine vindueskarme og -rammer? Så er det måske på tide at få nye vinduer. I en ny pjece forklarer Dansk Byggeri, hvad du bør være opmærksom på, når du skal vælge dine nye vinduer. Pjecen hjælper både håndværkere og boligejere med at blive klogere på vinduesvalg. - Ved at vælge de rigtige vinduer kan du opnå gode energibesparelser i dit hus og ikke mindst et bedre indeklima, forklarer branchedirektør i Dansk Byggeri, Jette Snoer. Pjecen giver blandt andet svar på, hvor høj den relative luftfugtighed i rummet kan være set i forhold til..

Aalborg vinder Byplanprisen 2016

”En levende havnefront med masser af liv og en god fysisk og visuel sammenhæng med de mange nye pladser i byen”. Sådan lyder juryens bedømmelse, der har sikret Aalborg Kommune Byplanprisen 2016.Aalborg kommune vinder Byplanprisen 2016 for vedholdende arbejde med realisere de mange forskellige projekter og byrum, der skaber helheden i havnefronten. Det blev afsløret ved Byplanmødet i Malmø, hvor 650 planlæggere og politikere er samlet for at diskutere forvandling af byer. Bag Byplanprisen står Dansk Byplanlaboratorium og Arkitektforeningen. ’Byplanlægning er en disciplin der kun for alvor kan lykkes når kommune, borgere, private investorer, virksomheder og institutioner løfter sammen – og det er det Aalborg har gjort. Aalborg Kommune og kommunens dygtige byplanlæggere fortjener i særlig grad Byplanprisen, fordi de har formået at gøre en stærk vision for byen og udviklingen af..

Nu styrker glarmesteren sin forbrugergaranti

3 ud af 4 foretrækker håndværkere med garantiordningVil man være sikker på at få den rigtige glasløsning til boligens vinduer, tilbyder glarmestrene i Danmark både faglig rådgivning og en garanti, der giver maksimal tryghed for den enkelte forbruger.Der findes mange håndværkere, som kan levere nye vinduer til boligen, men det er det rette glasvalg i vinduerne, der sikrer den daglige komfort og tilfredshed. I dag er der så mange valgmuligheder, at det er en stor fordel at kontakte en glarmester og få fagmandens råd.Valget af glas betyder altGlas til boligens vinduer fås i mange kvaliteter og udformninger, som glarmesteren rådgiver om. For eksempel et valg mellem forskellige moderne energiruder, der lukker solens stråler ind og holder på varmen med deres specielle belægninger. De sikrer en effektiv isolering og et godt indeklima.I nogle boliger har man brug for lydglas, der..

Sørg for at tjekke kloakken for huller

Det kan blive dyrt at være boligejer, hvis man ikke regelmæssigt vedligeholder og tv-inspicerer sine kloakledninger for skader. Problemerne kan nemlig vokse sig meget store, hvis man ikke opdager dem i tide, og du hæfter selv for vedligeholdelsen af den del af kloakken, der går fra huset ud til skelbrøndenKloakledninger slides ligesom alt andet. Men problemet er, at man tit først opdager en eventuel skade på sin kloakledning, når der begynder at vise sig symptomer inde i huset. Det kan fx være fugt i væggene eller gulvet, hvor tilstoppede drænrør, fyldte sandfangsbrønde og utætte renvands- eller kloakledninger ligger tæt opad. Derfor opfordrer chefkonsulent i Dansk Byggeri Mikael Mortensen til, at boligejere både tegner en rørskade-forsikring, som dækker, hvis uheldet skulle være ude, og desuden får foretaget en tv-inspektion af kloakken med jævne mellemrum - ca. hver 5.-10. år..

Dansk Byggeri: Godt at få ro på danskernes boligøkonomi

Statsministeren trak i sin åbningstale tråde igennem den fremlagte Helhedsplan med henvisninger til det afkast af muligheder, der findes i denne. Det er dog den fremtidige boligbeskatning, som især tiltrækker sig opmærksomhed, og for byggeriet er tryghed omkring danskernes boliger et godt grundlag at bygge påStatsministeren understregede i sin åbningstale, at regeringen med helhedsplanen har skabt et nødvendigt grundlag for vækst, der bidrager til yderligere velstand på 65 mia. kr. - Det var en tale, hvor statsministeren fik lejlighed til at understrege, at regeringen står fast på sin ambition om at gennemføre helhedsplanen, men som også udtrykte en vis forsigtighed, der afspejler den vanskelige politiske situation, som det nye folketingsår åbner med, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, i en kommentar til statsminister Lars Løkke Rasmussens tale ved Folketingets..

Ny vejledning kan spare virksomheder for penge og besvær

Der er gode muligheder for at fylde ordrebogen med opgaver i Tyskland, hvor vækstraterne og boligbyggeriet buldrer derudaf. Men belært af halvfemsernes fejltagelser bør byggevirksomheder forberede sig grundigt - og her er den nye Tysklandsvejledning fra Dansk Byggeri et godt værktøjHvis du skriver forkert navn eller dato på en blanket, så starter bøden ved 1.000 euro, når kontrollen kommer på din byggeplads i Tyskland. Flere virksomheder kigger i øjeblikket mod Tyskland, fordi der er godt gang i boligbyggeriet, men det betaler sig at have styr på detaljerne. Netop derfor har Dansk Byggeri lavet en ny Tysklandsvejledning, der hjælper virksomhederne med at undgå bøder og besvær. - Fordi Tyskland er lige på den anden side af grænsen, og fordi Tyskland er en del af det indre marked, så bliver mange overasket over, at de skal anmelde og søge om tilladelse utrolig mange steder, inden de kan..

Forbrugergaranti skal sikre, boliger får rigtige ruder til vinteren

Undersøgelser viser at 3 ud af 4 foretrækker håndværkere med garantiordning. Med forbrugergarantien ’Glas med Garanti’ får forbrugeren tryghed for valget af den helt rigtige glasløsning.Glarmesterlaugets garanti dækker alt glarmesterarbejde op til 100.000 kr., og ordningen er helt gratis at bruge for kunden, hvis man finder en fejl eller på anden måde er utilfreds med glarmesterens arbejde. Der er ingen klagegebyrer, og Glarmesterlauget sender eksperter ud for at vurdere de enkelte sager. Det giver forbrugeren sikkerhed for, at den lokale glarmester leverer et godt håndværk, der holder.”Det er af afgørende betydning for boligejernes tryghed, at vi som glarmestre arbejder under markedets bedste garantiordning”, siger Torben Snoer fra Glarmestre Snoer og Sønner i Københavns Nordvestkvarter. ”Med de mange glasprodukter, der er på markedet i dag, kan den enkelte forbruger ikke gennemskue..

Boligkøbere overser vigtig rapport inden køb

Mange boligkøbere får ikke vurderet standen på husets elinstallationer, før de skriver under på købsaftalen, og det kan både være dyrt og farligt, lyder det fra NRGi, der via YouGov har spurgt danskerne til deres kendskab til de obligatoriske boligrapporter.Banklån, realkreditlån, tilstandsrapport, husforsikring, ejerskifteforsikring og så videre. Der er nok at holde styr på og sætte sin underskrift på, når man køber bolig.Derfor kan det også være svært at få undersøgt alle rapporter og papirer til fulde, inden den endelige underskrift sættes på skødet.Et af de områder, der ofte overses af køber, er en vurdering af standen på husets elinstallationer. Det bekræfter en undersøgelse, som YouGov har udført på vegne af NRGi, hvor 39 procent af danskerne fortæller, at de ikke kiggede husets elinstallationsrapport igennem, inden de købte huset.El-installationsrapporten fortæller, hvorvidt..

Danske virksomheder bør se mod Tyskland

Syd for grænsen er der godt gang i boligbyggeriet, og de nye væksttal for branchen viser, at danske virksomheder har gode muligheder for at få en del af opgaverne. Men selvom Tyskland er en del af EU's indre marked, er det ikke bare lige at hoppe i håndværkerbilen og køre ned over grænsenDen ene nye bolig efter den anden skyder op i Tyskland, og tyske bygge- og anlægsvirksomheder oplever over en bred kam, at både omsætningen stiger, og ordrebøgerne bugner. Det gør det nemmere for danske virksomheder at forsøge sig syd for grænsen. Ifølge nye tal fra den tyske byggeorganisation HDB, er den samlede omsætning i branchen i første halvår af 2016 steget med 8,4 procent i forhold til samme periode sidste år. Det samme gør sig gældende for ordrebeholdningen, som er steget med 18,1 procent. - Det er første gang i tyve år, at de tyske virksomheder har oplevet så stor en ordretilgang og med..

Der mangler arbejdsopgaver i Sydjylland og på Fyn

En tredjedel af byggevirksomhederne i Region Syddanmark har for få arbejdsopgaver i ordrebogen. Nye tal viser, at Syddanmark er den region, som har mærket mindst til det byggeopsving, som ellers breder sig fra de større byer og ud i landetDer er fortsat en vis pessimisme at spore blandt de lokale byggevirksomheder i Syddanmark og på Fyn, viser Danmarks Statistiks regionale konjunkturbarometer for 2. kvartal 2016. Her oplever 36 procent af byggevirksomhederne, at ordrebogen er tynd, og mulighederne for at få den fyldt op er ganske lille. Det afspejler sig også i, at Syddanmark er den eneste region med en overvægt af virksomheder, der forventer at afskedige fremfor at ansætte flere medarbejdere. - Hvor andre dele af landet mærker, at det går den rigtige vej, så er Sydjylland og Fyn fortsat præget af stilstand – dog ikke Odense, hvor der skal bygges letbane, sygehus osv. Det er især de..

Sjællandske håndværkere ser positivt på fremtiden

Både små og store byggevirksomheder i Region Sjælland forventer, at fremtiden byder på flere opgaver i ordrebogen og flere ansatte i virksomheden. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Ifølge Dansk Byggeri er forklaringen, at travlheden i Storkøbenhavn lige så stille breder sig til resten af SjællandHåndværkerne i Region Sjælland er mere optimistiske end i andre dele af landet, viser en regional særkørsel af Danmarks Statistiks konjunkturbarometer. Her forventer de lokale byggevirksomheder både flere arbejdsopgaver og dermed også, at de i løbet af de næste 12 måneder skal ansætte nye medarbejdere. - Det er et tydeligt tegn på, at den vækst, som København har oplevet i de sidste par år, breder sig som ringe i vandet, og nu også mærkes på resten af Sjælland. Samtidig er der gang i flere byggeprojekter, fx jernbane- og hospitalsbyggeri i Køge og hospitalsbyggeri i Slagelse, hvilket..

99 nye private job hver eneste dag

Siden foråret 2013 er der kommet 117.400 flere lønmodtagere i job i den private sektor - heraf imponerende 15.100 i bygge- og anlægsbranchen. Dansk Byggeri opfordrer til, at politikerne holder fast i reformsporet, så jobskabelsen også fremadrettet kan udbyggesJobskabelsen i bygge og anlæg er i de seneste måneder gået lidt ned i tempo, men pilen peger stadig opad, og der blev skabt ca. 250 nye job fra juni til juli. Der er dermed 150.300 beskæftigede lønmodtagere i byggeriet, korrigeret for sæsonudsving. - Der har været godt gang i byggekranerne i de seneste godt tre år, hvor der i alt er kommet 15.100 flere lønmodtagere i job i byggeriet. Især boligbyggeri, renoveringer og superhospitaler trækker opad. Pilen peger fortsat opad, men tempoet i jobskabelsen er aftagende, hvilket måske ikke er så skidt endda, så udbuddet kan nå at følge med efterspørgslen, siger Dansk Byggeris cheføkonom,..

Nyt dansk patent vinder frem på byggepladserne

Det nye dansk opfundne og patenterede produkt – WINCOVER – er lige så stille ved at få fodfæste på det danske marked. De danske entreprenører har fået øjnene op for den sikkerhed, det giver i kalkulationerne, tilfredse bygherre og samtidig er der også solide gevinster til både miljø og arbejdsmiljø.Talemåden – ”Penge ud ad vinduet” er desværre mere en realitet på danske byggepladser end godt er. Der er behov for at tænke nyt for at spare tid, penge og energi i byggeriet og i byggeprocessen. Tidlig montering af vinduerne er en af de ting, der effektiviserer byggeprocessen, men der er stor risiko for, at de bliver ødelagt af efterfølgende arbejde og af vejret. Hvis uheldet er ude, er det omkostningsfyldt og tidskrævende, når nye vinduer skal sættes i, og derfor vælger mange entreprenører at arbejde med interimslukninger eller afdække vinduerne med plast. Ingen af løsningerne..

Bekymrende dyk i forbrugertilliden

Forbrugerforventningerne fra Danmarks Statistik har taget et markant dyk de seneste ca. 1½ år, og de nåede med et nettotal på blot +1,8 i september sit laveste niveau i tre år. Ifølge Dansk Byggeri spiller både international og national usikkerhed ind i bedømmelsenI foråret 2015 var de danske forbrugere nærmest jubeloptimister, hvilket der ikke var belæg for, når man ser nøgternt på de hårde økonomiske nøgletal. I andet halvår af 2015 og første halvår af 2016 indfandt der sig en fin overensstemmelse mellem de bløde og de hårde nøgletal. - Men her efter sommerferien er det som om, at forbrugerne faktisk ser endnu mere dystert på samfundsøkonomien, end der strengt taget er belæg for. For selv om BNP-væksten er moderat, så er både arbejdsmarked og boligmarked inde i en rigtig god gænge, og begge dele har afgørende betydning for familiernes økonomiske hverdag og dispositioner, siger..

Netværksmøde om de store anlægsprojekter trak fulde huse på Bandholm Hotel

- Der er store muligheder for, at små og mellemstore virksomheder får opgaver, når Femern-projektet starter. Og vi får brug for masser af dygtige underleverandører. Derfor er det ekstremt vigtigt og relevant for Femern A/S at møde op i dag, lød det fra direktør i Femern A/S, Claus Baunkjær til de knap 100 deltagere, der var mødt op til et udsolgt netværksmøde på det prisvindende Bandholm Hotel.Nyeste status på Femern A/SEfter en udsøgt frokost på Bandholm Hotels hyggelige restaurant, bød dagens arrangører, Building Network, Business Lolland-Falster, Innovationsnetværket Femern Bælt og Bandholm Hotel velkommen. Forretningschef i Business Lolland-Falster, Claus Wede, brugte anledningen til at annoncere, at Lolland-Falster har en vision om at være det bedste sted at drive virksomhed i Greater Copenhagen i 2020. Direktør på Femern A/S, Claus Baunkjær, var første oplægsholder på..

Lidt flere arbejdstimer i byggeriet i 2. kvartal

Byggeriet er i den senere tid ofte gået forrest i jobskabelsen. I 2. kvartal var der tale om en mere moderat fremgang, men pilen peger fortsat opad- Arbejdstidsregnskabet er den mest præcise opgørelse af beskæftigelsen, og tallene for 2. kvartal bekræfter, at retningen i dansk økonomi er positiv, men at tempoet er moderat, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri, og fortsætter: - Det er i den private sektor, der er stigende aktivitet, og i 2. kvartal var der tale om fremgang over en bred front. Det er en god nyhed for håbet om et bredt funderet, selvbærende opsving. I 2. kvartal blev der ifølge Danmarks Statistik præsteret 0,7 pct. flere arbejdstimer og skabt 13.500 nye job i den private sektor, når der korrigeres for sæsonudsving. Industrien præsterede 1,6 pct. flere arbejdstimer, erhvervsservice 1,4 pct. og bygge- og anlægsbranchen 1,3 pct. flere timer i 2. kvartal sammenlignet..

Er det foruroligende at over 90 % af lejekontrakter er ugyldige?

Du står og skal leje en bolig ud, og sender en lejekontrakt til din lejer. I stedet for at du får den læst igennem af en professionel, skriver I begge blot under. 2 år efter står du med håret i postkassen, fordi lejekontrakten er udfyldt forkert og din lejer har slæbt dig i huslejenævnet.I det danske lejemarked flyder det over med forkerte udarbejdede lejekontrakter og huslejenævnssager. Det er tid til at erkende at disse to ting hænger sammen. Hver evig eneste gang at en udlejer downloader standard formularen A9 gratis på nettet sker der en fejl i udfyldelsen af et eller flere felter. Hos lejekontrakt eksperten er vi i den seneste tid blevet overrendt med forespørgsler på gennemgange af lejekontrakter. I 90% af tilfældene har kontrakterne været forkerte. I stedet for at gå til en professionel og få kontrakten læst igennem, føler udlejer sig sikker på at den formular, som Ministeriet..

Tjek huset før vinteren kommer

Efteråret står for døren, og det er en god idé at se på, om dit hus trænger til at blive klædt på til en frostkold og blæsende vinter. Der kan være utætte vinduer, der giver træk, eller andre bygningsdele, der er gode at få set efter, før vinteren sætter ind med regn, kulde og blæstVi kender det alle sammen. Med det omskiftelige vejr vi har i Danmark, skal man ikke blinke mange gange, før det lige pludselig er efterår. Derfor er det en god ide at være på forkant som boligejer. Der kan nemlig være problemer, som bliver overset, hvis man ikke tager sig tid til en ordentlig gennemgang af huset, før det er for sent. - Det kan være god idé at energirenovere sit hus, før det pludselig kan mærkes, hvor meget det egentlig trækker fra vinduerne – og en god tid på året er nu, mens det stadig er fint vejr. Hvis man ikke får tjekket, om der er problemer, som bør rettes op på før vinterperioden,..

Boligbyggeriet når nye højder i 2016

Der bygges for alvor boliger i Danmark, og det er i de større byer og i særdeleshed i København, byggekranerne har travltByggefakta har netop udgivet ”Trends for byggebranchen Q2 2016”, der indeholder en opgørelse af igangsatte projekter i første halvår 2016 samt prognoser for resten af året. Byggeriet har udviklet sig stabilt i andet kvartal overordnet set og det forventes nu, at der igangsættes byggerier i Danmark for 71,4 milliarder kr. Det er en fremgang på 3,9 mia. kr. svarende til 6 % sammenlignet med 2015.Fremgangen for boligbyggeriet fortsætterBoligbyggerierne fylder markant i prognosen. Prognosen for boligprojekterne er opjusteret lidt efter andet kvartal, og boligerne udgør nu 36 % af det professionelle byggeri. Det svarer til, at der bygges boliger for 25,4 mia. kr. i 2016, en fremgang på 19 % sammenlignet med 2015.”Vi har set en markant fremgang for boligbyggeriet de..

Mange nye studerende, men historisk få studielejligheder

Ved midnat udløses spændingen for et stort antal håbefulde unge, der får besked på, om de er optaget på en uddannelsesplads. Sidste år gik drømmen i opfyldelse for mere end 65.000. Men for mange er adgangen til en studieplads ikke den eneste udfordring, der skal klares, inden semesteret kan gå i gang. En stor del af de studerende er optaget på en uddannelse i en af landets fire største universitetsbyer. Det betyder stor tilflytning af nye studerende til Odense, Århus, Aalborg og København og skaber øget efterspørgsel efter boliger til studievenlige priser. I øjeblikket er udbuddet af små lejligheder i universitetsbyerne dog på et af de laveste niveauer siden finanskrisen.Efter sommerferien forventes også mere end 60.000 nye studerende at starte på én af landets uddannelsesinstitutioner. En stor del af de nye studerende vil få deres daglige gang på uddannelsessteder i Odense, Århus,..

Historisk netværksmøde i Trekantsområdet

Det var med høje forventninger til fremtiden, at direktør i Building Network, Mickey Lund, fik sat Fyn og Jylland på Building Networks landkort. Det skete i Fredericia på Best Western Hotel Fredericia onsdag d. 24. august 2016, hvor Building Network havde inviteret bygherrer, rådgivere og entreprenører fra blandt andre FredericiaC, Kolding kommune og TREFOR til at holde oplægMickey Lund åbnede netværksarrangementet med at byde oplægsholdere, gæster samt nye og gamle medlemmer i Building Network velkommen. Efter en kort præsentation af Building Network, overlod Mickey Lund podiet til dagens første oplægsholder, projektdirektør Tim E. Andersen fra FredericiaC.Fra industriområde til moderne bydelFredericiaC dækker over et partnerskab mellem Fredericia kommune og Realdania By. Planen er, at de to partnere i fællesskab skal omdanne Fredericia midtby fra et historisk tungt..

Efterlysning: 24.000 boliger til studerende

Lidt over 66.000 har fået besked om, at de har fået en studieplads. Men det er langt fra alle, der finder en bolig inden studiestarten. Ifølge beregninger fra Dansk Byggeri er der et akut behov for 24.000 boliger til de nye studerendeMere end 66.000 unge er kommet igennem nåleøjet og har sikret sig en plads på en videregående uddannelse. Men inden studiestarten venter endnu et nåleøje, nemlig udfordringen med at finde en bolig. Alene i København mangler der omkring 9.500 boliger til unge studerende, og i Aarhus mangler der 4.500 boliger. Samlet set mangler der i alle landets studiebyer tilsammen cirka 24.000 boliger. - Der er blevet optaget næsten 50 procent flere unge på en videregående uddannelse end for bare ti år siden, så de unge har i den grad taget opfordringen om at tage en uddannelse til sig. Men politikerne har i mellemtiden glemt at bygge små billige boliger til dem, siger..

Få unik viden om Femern, Storstrømsbroen og regionens kommende bygge- og anlægsprojekter

Vejdirektoratet har skudt udbudsprocesserne i gang i forbindelse med opførelse af den nye Storstrømsbro. Det skyldes, at regeringen og partierne bag Togfonden har indgået en aftale om at fremrykke tidsplanen for færdiggørelse af den nye Storstrømsbro. Planen er at påbegynde anlægsarbejdet i 2017, så den nye bro kan åbne i 2022.Er du interesseret i at høre mere den nye Storstrømsbro og andre spændende projekter i regionen, inviterer Building Network, Business Lolland-Falster, Innovationsnetværk Femern Bælt og Bandholm Hotel til et eksklusivt arrangement torsdag d. 15. september 2016 kl. 12.30.På netværksmødet får du masser af unik viden og mulighed for at høre og tale med bygherrer, rådgivere og entreprenører fra Femern og repræsentanter fra andre bygge- og anlægsprojekter i regionen.Sensommerens arrangement finder sted på det smukke og idylliske Bandholm Hotel, som i 2016..

Det danske arbejdsmarked er i olympisk storform

Siden foråret 2013 er der kommet 112.200 flere lønmodtagere i job, heraf imponerende 14.800 i bygge- og anlægsbranchen. Det viser, at det private arbejdsmarked er i fin form forud for 2025-forhandlingerneDer er godt nyt fra det såkaldte ”kongetal” for det danske arbejdsmarked - den månedlige lønmodtagerbeskæftigelse fra Danmarks Statistik- som viser, at der i juni blev skabt 4.700 nye job på det samlede danske arbejdsmarked, når der korrigeres for normale sæsonudsving. - Hvis et økonomisk opsving alene skulle bedømmes på arbejdsmarkedets præstationer, så ville vi befinde os i et solidt et af slagsen, der måske ligefrem ville kandidere til olympisk metal. Siden foråret 2013 er der skabt 112.200 nye job på det danske arbejdsmarked. Det må siges at være imponerende, også selvom mange af de nye private job, der skabes, er deltidsjob, siger cheføkonom i Dansk Byggeri Bo Sandberg...

Kom i dialog med bygherrer, rådgivere og entreprenører i Trekantsområdet

Trekantsområdet oplever i disse år en markant stigning i nye spændende bygge- og renoveringsopgaver. Building Network inviterer derfor til et eksklusivt arrangement onsdag d. 24. august, hvor du kan høre mere om nogle af Trekantområdets bygge- og renoveringsopgaver og samtidig møde og tale med bygherrer, rådgivere og entreprenører fra blandt andre Fredericia C, Kolding kommune og Tre-For.Arrangementet finder sted centralt i Trekantsområdet på det nyrenoverede 4-stjernede Best Western Hotel Fredericia, som i 2016 har modtaget Tripadvisors udmærkelsescertifikat for fremragende service og fået masser af ros og flotte tilbagemeldinger fra hotellets gæster og besøgende. Dagens programDirektør i Building Network, Mickey Lund, byder velkommen og giver en status på netværkets eksplosive udvikling og 2016-planerne om udvidelse af netværkets aktiviteter og service til i fremtiden at omfatte..

Nyt dansk vindue tilfører luft og skaber et godt indeklima

Det ‘grønne’ Ventilationsvindue erstatter ventilationsanlæggetNu kan boligejere få hele fire fordele på én gang ved at skifte til vinduer med ny grøn teknologi fra den danske producent Horn Group. Ventilationsvinduet tilfører frisk forvarmet luft på kolde dage, har en selvkølende effekt på varme dage og forbedrer indeklimaet med ventilation, der løser kendte problemer som fugt og skimmelsvamp. Samtidig giver vinduets konstruktion en effektiv støjdæmpning.Hvordan kan et vindue skabe gratis energi?- Ventilationsvinduet er verdens mest effektive Plus-energi vindue og forandrer fuldstændig, hvad et vindue kan, fortæller Peter L. Clausen fra Horn Group. - Først og fremmest fordi det ikke er hermetisk tæt, men med intelligente patenterede termostatventiler og Climawin-teknologien tilfører energi til boligen, så der kan spares op til 25% på udgifterne til at lufte ud. En..