Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om din bolig. Det vil snart blive muligt for vores brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Førende trendforsker: Vi vil bo kreativt og personligt

Vi vil ikke bare have en designerbolig, men en bolig designet af os selv. Dyrkningen af det personlige og kreative kommer til udtryk i Do It Yourself (DIY) projekter, som særligt mange unge kaster sig over i forbindelse med re-styling af boligen. Og det er en tendens, der er kommet for at blive, mener en af landets førende trendforskere.MADE BY MEAlle med pengepungen i orden kan besøge et moderne møbelhus og en smart interiørbutik og købe de helt rigtige ting til boligen. Det er der heller ikke noget i vejen med, hvis målet vel at mærke er at få et pænt hjem, der ligner alle andres. Hvis du derimod vil skabe et personligt hjem, som ingen andres, må du have kreativiteten i spil. Og det behøver ikke være hverken dyrt eller svært at indrette sig kreativt og personligt. Det mener teamet bag en ny webshop, hvis formål er at inspirere og hjælpe kunderne med at designe unikt..

Sjældent møde med kronvidnerne til Københavns forandring

Den verdensberømte arkitekt Jan Gehl og én af landets mest anerkendte arkitekter Lene Tranberg er på gæstelisten, når Arkitektforeningen slår dørene op til en aften med en række samtaler om, hvad der egentlig skete, da København på bare tyve år forvandlede sig fra forfalden storby på falittens rand til en storby fyldt til randen med liv i alle hjørner og nyskabende arkitekturArkitektur på Kulturnatten i KøbenhavnFor bare 20 år siden var København en ganske anden by. Genopfrisk hukommelsen om byen som den var, før arkitekturen gav os kvarterer, pladser, huse, broer og havnebade og ændrede vores liv i byen for altid. Toneangivende arkitekter, der var med til at tegne de store linier eller med til at bygge de huse, der forandrede, fortæller historierne om, hvordan det foregik, da København blev til den by, vi bor i i dag. Under Kulturnatten slår Arkitektforeningen dørene op til den..

Vælg den rigtige vinduesløsning

Både boligejere og håndværkere kan nu blive klogere på, hvilke vinduer man bør vælge, når tiden er inde til at skifte de gamle ud, og man samtidig ønsker at minimere risikoen for indvendig kondens på vinduernes karm og ramme. En ny pjece fra Dansk Byggeri hjælper boligejeren på vejKommer der ofte indvendig kondens på dine vinduer, og er der fugtskader i dine vindueskarme og -rammer? Så er det måske på tide at få nye vinduer. I en ny pjece forklarer Dansk Byggeri, hvad du bør være opmærksom på, når du skal vælge dine nye vinduer. Pjecen hjælper både håndværkere og boligejere med at blive klogere på vinduesvalg. - Ved at vælge de rigtige vinduer kan du opnå gode energibesparelser i dit hus og ikke mindst et bedre indeklima, forklarer branchedirektør i Dansk Byggeri, Jette Snoer. Pjecen giver blandt andet svar på, hvor høj den relative luftfugtighed i rummet kan være set i forhold til..

Stor messe sætter fokus på fremtiden for landets andelsboligforeninger

Er andelstanken død? Nej, siger Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation. Den lever i bedste velgående i landets mange andelsboligforeninger. En stor messe for landets andelshavere i Øksnehallen sætter fokus på alt fra de grønne fællesskaber i baggårdene og livet på altanen til banklån og de økonomiske udfordringer i en tid, hvor boligøkonomi debatteres heftigt.Med overskriften Fremtidens Andelsbolig 2016 inviterer Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation til stor inspirationsdag i Øksnehallen i København den 5. november. Fremtidens Andelsbolig er den eneste messe i landet målrettet de mere end 100.000 andelshavere og beslutningstagere på andelsboligområdet.Messen tager udgangspunkt i de tanker, andelshavere går rundt med. Hvad enten det drejer sig om lånemuligheder, forsikringer, køb og salg af andelsbolig, mulighederne for at opsætte altan eller lave baggården om til en..

Aalborg vinder Byplanprisen 2016

”En levende havnefront med masser af liv og en god fysisk og visuel sammenhæng med de mange nye pladser i byen”. Sådan lyder juryens bedømmelse, der har sikret Aalborg Kommune Byplanprisen 2016.Aalborg kommune vinder Byplanprisen 2016 for vedholdende arbejde med realisere de mange forskellige projekter og byrum, der skaber helheden i havnefronten. Det blev afsløret ved Byplanmødet i Malmø, hvor 650 planlæggere og politikere er samlet for at diskutere forvandling af byer. Bag Byplanprisen står Dansk Byplanlaboratorium og Arkitektforeningen. ’Byplanlægning er en disciplin der kun for alvor kan lykkes når kommune, borgere, private investorer, virksomheder og institutioner løfter sammen – og det er det Aalborg har gjort. Aalborg Kommune og kommunens dygtige byplanlæggere fortjener i særlig grad Byplanprisen, fordi de har formået at gøre en stærk vision for byen og udviklingen af..

Nu styrker glarmesteren sin forbrugergaranti

3 ud af 4 foretrækker håndværkere med garantiordningVil man være sikker på at få den rigtige glasløsning til boligens vinduer, tilbyder glarmestrene i Danmark både faglig rådgivning og en garanti, der giver maksimal tryghed for den enkelte forbruger.Der findes mange håndværkere, som kan levere nye vinduer til boligen, men det er det rette glasvalg i vinduerne, der sikrer den daglige komfort og tilfredshed. I dag er der så mange valgmuligheder, at det er en stor fordel at kontakte en glarmester og få fagmandens råd.Valget af glas betyder altGlas til boligens vinduer fås i mange kvaliteter og udformninger, som glarmesteren rådgiver om. For eksempel et valg mellem forskellige moderne energiruder, der lukker solens stråler ind og holder på varmen med deres specielle belægninger. De sikrer en effektiv isolering og et godt indeklima.I nogle boliger har man brug for lydglas, der..

Sørg for at tjekke kloakken for huller

Det kan blive dyrt at være boligejer, hvis man ikke regelmæssigt vedligeholder og tv-inspicerer sine kloakledninger for skader. Problemerne kan nemlig vokse sig meget store, hvis man ikke opdager dem i tide, og du hæfter selv for vedligeholdelsen af den del af kloakken, der går fra huset ud til skelbrøndenKloakledninger slides ligesom alt andet. Men problemet er, at man tit først opdager en eventuel skade på sin kloakledning, når der begynder at vise sig symptomer inde i huset. Det kan fx være fugt i væggene eller gulvet, hvor tilstoppede drænrør, fyldte sandfangsbrønde og utætte renvands- eller kloakledninger ligger tæt opad. Derfor opfordrer chefkonsulent i Dansk Byggeri Mikael Mortensen til, at boligejere både tegner en rørskade-forsikring, som dækker, hvis uheldet skulle være ude, og desuden får foretaget en tv-inspektion af kloakken med jævne mellemrum - ca. hver 5.-10. år..

Dansk Byggeri: Godt at få ro på danskernes boligøkonomi

Statsministeren trak i sin åbningstale tråde igennem den fremlagte Helhedsplan med henvisninger til det afkast af muligheder, der findes i denne. Det er dog den fremtidige boligbeskatning, som især tiltrækker sig opmærksomhed, og for byggeriet er tryghed omkring danskernes boliger et godt grundlag at bygge påStatsministeren understregede i sin åbningstale, at regeringen med helhedsplanen har skabt et nødvendigt grundlag for vækst, der bidrager til yderligere velstand på 65 mia. kr. - Det var en tale, hvor statsministeren fik lejlighed til at understrege, at regeringen står fast på sin ambition om at gennemføre helhedsplanen, men som også udtrykte en vis forsigtighed, der afspejler den vanskelige politiske situation, som det nye folketingsår åbner med, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, i en kommentar til statsminister Lars Løkke Rasmussens tale ved Folketingets..

Ny vejledning kan spare virksomheder for penge og besvær

Der er gode muligheder for at fylde ordrebogen med opgaver i Tyskland, hvor vækstraterne og boligbyggeriet buldrer derudaf. Men belært af halvfemsernes fejltagelser bør byggevirksomheder forberede sig grundigt - og her er den nye Tysklandsvejledning fra Dansk Byggeri et godt værktøjHvis du skriver forkert navn eller dato på en blanket, så starter bøden ved 1.000 euro, når kontrollen kommer på din byggeplads i Tyskland. Flere virksomheder kigger i øjeblikket mod Tyskland, fordi der er godt gang i boligbyggeriet, men det betaler sig at have styr på detaljerne. Netop derfor har Dansk Byggeri lavet en ny Tysklandsvejledning, der hjælper virksomhederne med at undgå bøder og besvær. - Fordi Tyskland er lige på den anden side af grænsen, og fordi Tyskland er en del af det indre marked, så bliver mange overasket over, at de skal anmelde og søge om tilladelse utrolig mange steder, inden de kan..

Forbrugergaranti skal sikre, boliger får rigtige ruder til vinteren

Undersøgelser viser at 3 ud af 4 foretrækker håndværkere med garantiordning. Med forbrugergarantien ’Glas med Garanti’ får forbrugeren tryghed for valget af den helt rigtige glasløsning.Glarmesterlaugets garanti dækker alt glarmesterarbejde op til 100.000 kr., og ordningen er helt gratis at bruge for kunden, hvis man finder en fejl eller på anden måde er utilfreds med glarmesterens arbejde. Der er ingen klagegebyrer, og Glarmesterlauget sender eksperter ud for at vurdere de enkelte sager. Det giver forbrugeren sikkerhed for, at den lokale glarmester leverer et godt håndværk, der holder.”Det er af afgørende betydning for boligejernes tryghed, at vi som glarmestre arbejder under markedets bedste garantiordning”, siger Torben Snoer fra Glarmestre Snoer og Sønner i Københavns Nordvestkvarter. ”Med de mange glasprodukter, der er på markedet i dag, kan den enkelte forbruger ikke gennemskue..

Boligkøbere overser vigtig rapport inden køb

Mange boligkøbere får ikke vurderet standen på husets elinstallationer, før de skriver under på købsaftalen, og det kan både være dyrt og farligt, lyder det fra NRGi, der via YouGov har spurgt danskerne til deres kendskab til de obligatoriske boligrapporter.Banklån, realkreditlån, tilstandsrapport, husforsikring, ejerskifteforsikring og så videre. Der er nok at holde styr på og sætte sin underskrift på, når man køber bolig.Derfor kan det også være svært at få undersøgt alle rapporter og papirer til fulde, inden den endelige underskrift sættes på skødet.Et af de områder, der ofte overses af køber, er en vurdering af standen på husets elinstallationer. Det bekræfter en undersøgelse, som YouGov har udført på vegne af NRGi, hvor 39 procent af danskerne fortæller, at de ikke kiggede husets elinstallationsrapport igennem, inden de købte huset.El-installationsrapporten fortæller, hvorvidt..

Danske virksomheder bør se mod Tyskland

Syd for grænsen er der godt gang i boligbyggeriet, og de nye væksttal for branchen viser, at danske virksomheder har gode muligheder for at få en del af opgaverne. Men selvom Tyskland er en del af EU's indre marked, er det ikke bare lige at hoppe i håndværkerbilen og køre ned over grænsenDen ene nye bolig efter den anden skyder op i Tyskland, og tyske bygge- og anlægsvirksomheder oplever over en bred kam, at både omsætningen stiger, og ordrebøgerne bugner. Det gør det nemmere for danske virksomheder at forsøge sig syd for grænsen. Ifølge nye tal fra den tyske byggeorganisation HDB, er den samlede omsætning i branchen i første halvår af 2016 steget med 8,4 procent i forhold til samme periode sidste år. Det samme gør sig gældende for ordrebeholdningen, som er steget med 18,1 procent. - Det er første gang i tyve år, at de tyske virksomheder har oplevet så stor en ordretilgang og med..

Der mangler arbejdsopgaver i Sydjylland og på Fyn

En tredjedel af byggevirksomhederne i Region Syddanmark har for få arbejdsopgaver i ordrebogen. Nye tal viser, at Syddanmark er den region, som har mærket mindst til det byggeopsving, som ellers breder sig fra de større byer og ud i landetDer er fortsat en vis pessimisme at spore blandt de lokale byggevirksomheder i Syddanmark og på Fyn, viser Danmarks Statistiks regionale konjunkturbarometer for 2. kvartal 2016. Her oplever 36 procent af byggevirksomhederne, at ordrebogen er tynd, og mulighederne for at få den fyldt op er ganske lille. Det afspejler sig også i, at Syddanmark er den eneste region med en overvægt af virksomheder, der forventer at afskedige fremfor at ansætte flere medarbejdere. - Hvor andre dele af landet mærker, at det går den rigtige vej, så er Sydjylland og Fyn fortsat præget af stilstand – dog ikke Odense, hvor der skal bygges letbane, sygehus osv. Det er især de..

Sjællandske håndværkere ser positivt på fremtiden

Både små og store byggevirksomheder i Region Sjælland forventer, at fremtiden byder på flere opgaver i ordrebogen og flere ansatte i virksomheden. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Ifølge Dansk Byggeri er forklaringen, at travlheden i Storkøbenhavn lige så stille breder sig til resten af SjællandHåndværkerne i Region Sjælland er mere optimistiske end i andre dele af landet, viser en regional særkørsel af Danmarks Statistiks konjunkturbarometer. Her forventer de lokale byggevirksomheder både flere arbejdsopgaver og dermed også, at de i løbet af de næste 12 måneder skal ansætte nye medarbejdere. - Det er et tydeligt tegn på, at den vækst, som København har oplevet i de sidste par år, breder sig som ringe i vandet, og nu også mærkes på resten af Sjælland. Samtidig er der gang i flere byggeprojekter, fx jernbane- og hospitalsbyggeri i Køge og hospitalsbyggeri i Slagelse, hvilket..

99 nye private job hver eneste dag

Siden foråret 2013 er der kommet 117.400 flere lønmodtagere i job i den private sektor - heraf imponerende 15.100 i bygge- og anlægsbranchen. Dansk Byggeri opfordrer til, at politikerne holder fast i reformsporet, så jobskabelsen også fremadrettet kan udbyggesJobskabelsen i bygge og anlæg er i de seneste måneder gået lidt ned i tempo, men pilen peger stadig opad, og der blev skabt ca. 250 nye job fra juni til juli. Der er dermed 150.300 beskæftigede lønmodtagere i byggeriet, korrigeret for sæsonudsving. - Der har været godt gang i byggekranerne i de seneste godt tre år, hvor der i alt er kommet 15.100 flere lønmodtagere i job i byggeriet. Især boligbyggeri, renoveringer og superhospitaler trækker opad. Pilen peger fortsat opad, men tempoet i jobskabelsen er aftagende, hvilket måske ikke er så skidt endda, så udbuddet kan nå at følge med efterspørgslen, siger Dansk Byggeris cheføkonom,..

Nyt dansk patent vinder frem på byggepladserne

Det nye dansk opfundne og patenterede produkt – WINCOVER – er lige så stille ved at få fodfæste på det danske marked. De danske entreprenører har fået øjnene op for den sikkerhed, det giver i kalkulationerne, tilfredse bygherre og samtidig er der også solide gevinster til både miljø og arbejdsmiljø.Talemåden – ”Penge ud ad vinduet” er desværre mere en realitet på danske byggepladser end godt er. Der er behov for at tænke nyt for at spare tid, penge og energi i byggeriet og i byggeprocessen. Tidlig montering af vinduerne er en af de ting, der effektiviserer byggeprocessen, men der er stor risiko for, at de bliver ødelagt af efterfølgende arbejde og af vejret. Hvis uheldet er ude, er det omkostningsfyldt og tidskrævende, når nye vinduer skal sættes i, og derfor vælger mange entreprenører at arbejde med interimslukninger eller afdække vinduerne med plast. Ingen af løsningerne..

Bekymrende dyk i forbrugertilliden

Forbrugerforventningerne fra Danmarks Statistik har taget et markant dyk de seneste ca. 1½ år, og de nåede med et nettotal på blot +1,8 i september sit laveste niveau i tre år. Ifølge Dansk Byggeri spiller både international og national usikkerhed ind i bedømmelsenI foråret 2015 var de danske forbrugere nærmest jubeloptimister, hvilket der ikke var belæg for, når man ser nøgternt på de hårde økonomiske nøgletal. I andet halvår af 2015 og første halvår af 2016 indfandt der sig en fin overensstemmelse mellem de bløde og de hårde nøgletal. - Men her efter sommerferien er det som om, at forbrugerne faktisk ser endnu mere dystert på samfundsøkonomien, end der strengt taget er belæg for. For selv om BNP-væksten er moderat, så er både arbejdsmarked og boligmarked inde i en rigtig god gænge, og begge dele har afgørende betydning for familiernes økonomiske hverdag og dispositioner, siger..

Netværksmøde om de store anlægsprojekter trak fulde huse på Bandholm Hotel

- Der er store muligheder for, at små og mellemstore virksomheder får opgaver, når Femern-projektet starter. Og vi får brug for masser af dygtige underleverandører. Derfor er det ekstremt vigtigt og relevant for Femern A/S at møde op i dag, lød det fra direktør i Femern A/S, Claus Baunkjær til de knap 100 deltagere, der var mødt op til et udsolgt netværksmøde på det prisvindende Bandholm Hotel.Nyeste status på Femern A/SEfter en udsøgt frokost på Bandholm Hotels hyggelige restaurant, bød dagens arrangører, Building Network, Business Lolland-Falster, Innovationsnetværket Femern Bælt og Bandholm Hotel velkommen. Forretningschef i Business Lolland-Falster, Claus Wede, brugte anledningen til at annoncere, at Lolland-Falster har en vision om at være det bedste sted at drive virksomhed i Greater Copenhagen i 2020. Direktør på Femern A/S, Claus Baunkjær, var første oplægsholder på..

Lidt flere arbejdstimer i byggeriet i 2. kvartal

Byggeriet er i den senere tid ofte gået forrest i jobskabelsen. I 2. kvartal var der tale om en mere moderat fremgang, men pilen peger fortsat opad- Arbejdstidsregnskabet er den mest præcise opgørelse af beskæftigelsen, og tallene for 2. kvartal bekræfter, at retningen i dansk økonomi er positiv, men at tempoet er moderat, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri, og fortsætter: - Det er i den private sektor, der er stigende aktivitet, og i 2. kvartal var der tale om fremgang over en bred front. Det er en god nyhed for håbet om et bredt funderet, selvbærende opsving. I 2. kvartal blev der ifølge Danmarks Statistik præsteret 0,7 pct. flere arbejdstimer og skabt 13.500 nye job i den private sektor, når der korrigeres for sæsonudsving. Industrien præsterede 1,6 pct. flere arbejdstimer, erhvervsservice 1,4 pct. og bygge- og anlægsbranchen 1,3 pct. flere timer i 2. kvartal sammenlignet..

Er det foruroligende at over 90 % af lejekontrakter er ugyldige?

Du står og skal leje en bolig ud, og sender en lejekontrakt til din lejer. I stedet for at du får den læst igennem af en professionel, skriver I begge blot under. 2 år efter står du med håret i postkassen, fordi lejekontrakten er udfyldt forkert og din lejer har slæbt dig i huslejenævnet.I det danske lejemarked flyder det over med forkerte udarbejdede lejekontrakter og huslejenævnssager. Det er tid til at erkende at disse to ting hænger sammen. Hver evig eneste gang at en udlejer downloader standard formularen A9 gratis på nettet sker der en fejl i udfyldelsen af et eller flere felter. Hos lejekontrakt eksperten er vi i den seneste tid blevet overrendt med forespørgsler på gennemgange af lejekontrakter. I 90% af tilfældene har kontrakterne været forkerte. I stedet for at gå til en professionel og få kontrakten læst igennem, føler udlejer sig sikker på at den formular, som Ministeriet..

Tjek huset før vinteren kommer

Efteråret står for døren, og det er en god idé at se på, om dit hus trænger til at blive klædt på til en frostkold og blæsende vinter. Der kan være utætte vinduer, der giver træk, eller andre bygningsdele, der er gode at få set efter, før vinteren sætter ind med regn, kulde og blæstVi kender det alle sammen. Med det omskiftelige vejr vi har i Danmark, skal man ikke blinke mange gange, før det lige pludselig er efterår. Derfor er det en god ide at være på forkant som boligejer. Der kan nemlig være problemer, som bliver overset, hvis man ikke tager sig tid til en ordentlig gennemgang af huset, før det er for sent. - Det kan være god idé at energirenovere sit hus, før det pludselig kan mærkes, hvor meget det egentlig trækker fra vinduerne – og en god tid på året er nu, mens det stadig er fint vejr. Hvis man ikke får tjekket, om der er problemer, som bør rettes op på før vinterperioden,..

Boligbyggeriet når nye højder i 2016

Der bygges for alvor boliger i Danmark, og det er i de større byer og i særdeleshed i København, byggekranerne har travltByggefakta har netop udgivet ”Trends for byggebranchen Q2 2016”, der indeholder en opgørelse af igangsatte projekter i første halvår 2016 samt prognoser for resten af året. Byggeriet har udviklet sig stabilt i andet kvartal overordnet set og det forventes nu, at der igangsættes byggerier i Danmark for 71,4 milliarder kr. Det er en fremgang på 3,9 mia. kr. svarende til 6 % sammenlignet med 2015.Fremgangen for boligbyggeriet fortsætterBoligbyggerierne fylder markant i prognosen. Prognosen for boligprojekterne er opjusteret lidt efter andet kvartal, og boligerne udgør nu 36 % af det professionelle byggeri. Det svarer til, at der bygges boliger for 25,4 mia. kr. i 2016, en fremgang på 19 % sammenlignet med 2015.”Vi har set en markant fremgang for boligbyggeriet de..

Mange nye studerende, men historisk få studielejligheder

Ved midnat udløses spændingen for et stort antal håbefulde unge, der får besked på, om de er optaget på en uddannelsesplads. Sidste år gik drømmen i opfyldelse for mere end 65.000. Men for mange er adgangen til en studieplads ikke den eneste udfordring, der skal klares, inden semesteret kan gå i gang. En stor del af de studerende er optaget på en uddannelse i en af landets fire største universitetsbyer. Det betyder stor tilflytning af nye studerende til Odense, Århus, Aalborg og København og skaber øget efterspørgsel efter boliger til studievenlige priser. I øjeblikket er udbuddet af små lejligheder i universitetsbyerne dog på et af de laveste niveauer siden finanskrisen.Efter sommerferien forventes også mere end 60.000 nye studerende at starte på én af landets uddannelsesinstitutioner. En stor del af de nye studerende vil få deres daglige gang på uddannelsessteder i Odense, Århus,..

Historisk netværksmøde i Trekantsområdet

Det var med høje forventninger til fremtiden, at direktør i Building Network, Mickey Lund, fik sat Fyn og Jylland på Building Networks landkort. Det skete i Fredericia på Best Western Hotel Fredericia onsdag d. 24. august 2016, hvor Building Network havde inviteret bygherrer, rådgivere og entreprenører fra blandt andre FredericiaC, Kolding kommune og TREFOR til at holde oplægMickey Lund åbnede netværksarrangementet med at byde oplægsholdere, gæster samt nye og gamle medlemmer i Building Network velkommen. Efter en kort præsentation af Building Network, overlod Mickey Lund podiet til dagens første oplægsholder, projektdirektør Tim E. Andersen fra FredericiaC.Fra industriområde til moderne bydelFredericiaC dækker over et partnerskab mellem Fredericia kommune og Realdania By. Planen er, at de to partnere i fællesskab skal omdanne Fredericia midtby fra et historisk tungt..

Efterlysning: 24.000 boliger til studerende

Lidt over 66.000 har fået besked om, at de har fået en studieplads. Men det er langt fra alle, der finder en bolig inden studiestarten. Ifølge beregninger fra Dansk Byggeri er der et akut behov for 24.000 boliger til de nye studerendeMere end 66.000 unge er kommet igennem nåleøjet og har sikret sig en plads på en videregående uddannelse. Men inden studiestarten venter endnu et nåleøje, nemlig udfordringen med at finde en bolig. Alene i København mangler der omkring 9.500 boliger til unge studerende, og i Aarhus mangler der 4.500 boliger. Samlet set mangler der i alle landets studiebyer tilsammen cirka 24.000 boliger. - Der er blevet optaget næsten 50 procent flere unge på en videregående uddannelse end for bare ti år siden, så de unge har i den grad taget opfordringen om at tage en uddannelse til sig. Men politikerne har i mellemtiden glemt at bygge små billige boliger til dem, siger..

Få unik viden om Femern, Storstrømsbroen og regionens kommende bygge- og anlægsprojekter

Vejdirektoratet har skudt udbudsprocesserne i gang i forbindelse med opførelse af den nye Storstrømsbro. Det skyldes, at regeringen og partierne bag Togfonden har indgået en aftale om at fremrykke tidsplanen for færdiggørelse af den nye Storstrømsbro. Planen er at påbegynde anlægsarbejdet i 2017, så den nye bro kan åbne i 2022.Er du interesseret i at høre mere den nye Storstrømsbro og andre spændende projekter i regionen, inviterer Building Network, Business Lolland-Falster, Innovationsnetværk Femern Bælt og Bandholm Hotel til et eksklusivt arrangement torsdag d. 15. september 2016 kl. 12.30.På netværksmødet får du masser af unik viden og mulighed for at høre og tale med bygherrer, rådgivere og entreprenører fra Femern og repræsentanter fra andre bygge- og anlægsprojekter i regionen.Sensommerens arrangement finder sted på det smukke og idylliske Bandholm Hotel, som i 2016..

Det danske arbejdsmarked er i olympisk storform

Siden foråret 2013 er der kommet 112.200 flere lønmodtagere i job, heraf imponerende 14.800 i bygge- og anlægsbranchen. Det viser, at det private arbejdsmarked er i fin form forud for 2025-forhandlingerneDer er godt nyt fra det såkaldte ”kongetal” for det danske arbejdsmarked - den månedlige lønmodtagerbeskæftigelse fra Danmarks Statistik- som viser, at der i juni blev skabt 4.700 nye job på det samlede danske arbejdsmarked, når der korrigeres for normale sæsonudsving. - Hvis et økonomisk opsving alene skulle bedømmes på arbejdsmarkedets præstationer, så ville vi befinde os i et solidt et af slagsen, der måske ligefrem ville kandidere til olympisk metal. Siden foråret 2013 er der skabt 112.200 nye job på det danske arbejdsmarked. Det må siges at være imponerende, også selvom mange af de nye private job, der skabes, er deltidsjob, siger cheføkonom i Dansk Byggeri Bo Sandberg...

Kom i dialog med bygherrer, rådgivere og entreprenører i Trekantsområdet

Trekantsområdet oplever i disse år en markant stigning i nye spændende bygge- og renoveringsopgaver. Building Network inviterer derfor til et eksklusivt arrangement onsdag d. 24. august, hvor du kan høre mere om nogle af Trekantområdets bygge- og renoveringsopgaver og samtidig møde og tale med bygherrer, rådgivere og entreprenører fra blandt andre Fredericia C, Kolding kommune og Tre-For.Arrangementet finder sted centralt i Trekantsområdet på det nyrenoverede 4-stjernede Best Western Hotel Fredericia, som i 2016 har modtaget Tripadvisors udmærkelsescertifikat for fremragende service og fået masser af ros og flotte tilbagemeldinger fra hotellets gæster og besøgende. Dagens programDirektør i Building Network, Mickey Lund, byder velkommen og giver en status på netværkets eksplosive udvikling og 2016-planerne om udvidelse af netværkets aktiviteter og service til i fremtiden at omfatte..

Nyt dansk vindue tilfører luft og skaber et godt indeklima

Det ‘grønne’ Ventilationsvindue erstatter ventilationsanlæggetNu kan boligejere få hele fire fordele på én gang ved at skifte til vinduer med ny grøn teknologi fra den danske producent Horn Group. Ventilationsvinduet tilfører frisk forvarmet luft på kolde dage, har en selvkølende effekt på varme dage og forbedrer indeklimaet med ventilation, der løser kendte problemer som fugt og skimmelsvamp. Samtidig giver vinduets konstruktion en effektiv støjdæmpning.Hvordan kan et vindue skabe gratis energi?- Ventilationsvinduet er verdens mest effektive Plus-energi vindue og forandrer fuldstændig, hvad et vindue kan, fortæller Peter L. Clausen fra Horn Group. - Først og fremmest fordi det ikke er hermetisk tæt, men med intelligente patenterede termostatventiler og Climawin-teknologien tilfører energi til boligen, så der kan spares op til 25% på udgifterne til at lufte ud. En..

Almene boliger ombygget uden genhusning

Det var efter grundig planlægning og med stor omhu, at Daurehøj Erhvervsbyg A/S gik i gang med renoveringen af 119 lejeboliger i Munkesøparken i Kalundborg. Det var nemlig et krav fra boligselskabet, at beboerne ikke skulle genhuses. Dette på trods af at deres køkkener skulle udskiftes med alt, hvad det indebærer af nye installationer til el, vand og afløb. Derudover skulle der etableres balanceret ventilation i alle boligerne.Udvendigt har de seks blokke fra 70’erne fået et facadeløft med lukning af altangange på den ene side og udskiftning af altaner på den anden side. På altansiden skulle de gamle facadepartier fjernes nænsomt, dels fordi de indeholdt asbest, dels fordi beboernes vægge skulle forblive intakte, så de nye altaner kunne monteres her. Arbejdet er udført i perioden fra sommeren 2015 til foråret 2016, og totalentrepriserne på henholdsvis køkkener og..

Flash Light A/S opruster vest for Storebælt

Med to nyansættelser på salgsfronten er belysningsleverandøren klar til at betjene flere jyske og fynske installatører og projektkunder med et udvidet sortiment af energivenlige produkter og løsninger.Med ansættelsen af to nye belysningskonsulenter med base i Jylland og et nyt sortiment til projektmarkedet er Flash Light A/S klar til at øge væksten i 2016. Belysningsvirksomheden oplever stigende efterspørgsel og har derfor udvidet salgsafdelingen vest for Storebælt. De jyske og fynske installatører, grossister, arkitekter og entreprenører kan derfor se frem til at få kyndig rådgivning fra to kendte ansigter indenfor bygge- og anlægsbranchen, Susanne Schandorff og Lone Elsborg.Susanne Schandorff er ansat som belysningskonsulent med ansvar for Midt- og Sydjylland og Fyn. Med 27 år i el-branchen, herunder 8 år i Philips, har hun en bred erfaring indenfor teknisk belysning, som hun ser..

Der bliver flere tomme boliger i yderområderne

På trods af puljer, der skal hjælpe kommunerne med at få fjernet tomme boliger, der skæmmer bybilledet, er andelen af tomme boliger steget i 26 kommuner. Det er særligt i kommunerne i landets yderområder, at der bliver flere tomme boliger.Rundt om i landet står næsten 142.000 boliger uden fast beboer, og de bør rives ned, hvis ingen flytter ind i dem. Heldigvis bliver der færre af dem, for hvert år der går, men udfordringen er, at der i 26 kommuner, hovedsageligt i landets yderområder, er blevet flere efterladte boliger. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri. Det er særligt ø-kommunerne samt Lemvig, Thisted, Jammerbugt, Tønder og Frederikshavn kommuner, at der er kommet flere tomme huse. Her står over 10 procent af boligerne er tomme. - Det er typisk de lidt mere velpolstrede kommuner, som så at sige har haft ”råd” og ressourcer til at benytte sig af de statslige puljer, som..

Byggebeskæftigelsen større end sidste år

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at byggebeskæftigelsen ligger 2.600 personer højere end samme periode sidste årDe nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 2. kvartal 2016 var 156.900 beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen. Det er en stigning på 2.600 personer i forhold til 2. kvartal 2015. Det svarer til 1,7 %. - Udviklingen i forhold til sidste år er positiv og bredt funderet i branchen. Inden for nybyggeri er der en stigning på knap 5 %, og det er jo et tegn på, at der stille og roligt bliver bygget mere i Danmark. Samtidig er der en stigning på knap 1.400 personer inden for anlæg, hvilket vidner om, at vi i forlængelse af den milde vinter er kommet godt og hurtigt i gang med anlægsprojekterne, siger analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri og fortsætter: - Inden for reparation og vedligeholdelse har der omtrentligt været 0-vækst i beskæftigelsen i 2. kvartal..

Nye lavenergibygninger blokerer for mobilsignaler

De stigende energikrav i nye og renoverede bygninger medfører blokering af mobilsignalerne. Effektiv mobildækning er ofte ikke tænkt ind i den digitale infrastruktur fra start, hvilket undrer en af landets førende forskere i indeklima.Alene inden for de sidste to år er antallet af installationer til indendørs antenneanlæg steget med 100 procent årligt hos teknikentreprenører Caverion, der installerer anlæg på hospitaler, kommunale bygninger, boligselskaber mm. over hele Danmark.- 75 procent af de såkaldte DAS-anlæg vi installerer i private og offentlige bygninger er efterinstallationer. Det betyder, at mobildækningen ikke er tænkt ind fra start, hvilket medfører unødvendige ekstraudgifter. Vores beregninger viser, at udgifterne kunne reduceres til omkring det halve, hvis man tænkte mobildækningen ind allerede ved opførelsen af bygningen, siger projektleder Thomas Bech fra Caverion,..

Eksperternes råd: Sådan kommer du rotterne i forkøbet

Antallet af rotteanmeldelser stiger og stiger – og størstedelen af disse skyldes defekte kloakker på privat grund. Ifølge to lokale eksperter er der dog flere ting du kan gøre, hvis du vil undgå de uvelkomne gæsterMilde vintre og våde somre har givet anledning til en stor stigning i rotteanmeldelser i de seneste år. Det er dog ikke kun vejret, der bærer skylden. Ud cirka 7000 rotteanmeldelser i hovedstadsområdet i 2015 skyldtes 1800 af disse defekte kloakker, men kun ca. 120 af disse var i det offentlige kloaknet. Gamle, defekte og misligholdte kloakker på privat grund er altså en af hovedårsagerne til rotteproblemerne, men for de private boligejere er der heldigvis gode råd og hjælp at hente.En 5-værelses til rottefamilienBåde autoriseret kloakmester Niels Hansen fra Klingenberg Anlæg og Kloak ApS og Peter Fisker Lassen fra Roskilde Skadedyrsservice ApS bekræfter de stigende..

Eksperternes råd: Sådan kommer du rotterne i forkøbet

Antallet af rotteanmeldelser stiger og stiger – og størstedelen af disse skyldes defekte kloakker på privat grund. Ifølge to lokale eksperter er der dog flere ting du kan gøre, hvis du vil undgå de uvelkomne gæsterMilde vintre og våde somre har givet anledning til en stor stigning i rotteanmeldelser i de seneste år. Det er dog ikke kun vejret, der bærer skylden. Ud cirka 7000 rotteanmeldelser i hovedstadsområdet i 2015 skyldtes 1800 af disse defekte kloakker, men kun ca. 120 af disse var i det offentlige kloaknet. Gamle, defekte og misligholdte kloakker på privat grund er altså en af hovedårsagerne til rotteproblemerne, men for de private boligejere er der heldigvis gode råd og hjælp at hente.En 5-værelses til rottefamilienBåde autoriseret kloakmester Niels Hansen fra Klingenberg Anlæg og Kloak ApS og Peter Fisker Lassen fra Roskilde Skadedyrsservice ApS bekræfter de stigende..

Laveste antal tvangsauktioner i 8 år

I første halvår blev der bekendtgjort 1.432 tvangsauktioner. Det er det laveste antal i 8 år, selvom antallet af tvangsauktioner er steget den seneste måned. Det viser dagens tal for Danmarks Statistik.I juni 2016 var der 302 bekendtgjorte tvangsauktioner (sæsonkorrigeret), og det er 90 flere tvangsauktioner end måneden før. Opgørelsen af tvangsauktioner svinger fra måned til måned. ”2016 har indtil videre været et godt år for boligejerne. I første halvdel af 2016 har vi nemlig set det laveste antal tvangsauktioner siden 2008. Generelt er danskerne rigtigt flittige til at overholde deres betalinger, også sammenlignet med udlandet. Her ligger vi bedre end det europæiske gennemsnit. Det betyder i sagens natur også, at der er færre, der kommer helt der ud, hvor huset bliver sat på tvangsauktion,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Nyt digitalt koncept: Bygge- og anlægsvirksomheder sparer store summer på medarbejderindkvartering

DMA International er en af de mange virksomheder, som har fået øjnene op for et nyt digitalt udlejningskoncept. Løsningen betyder store besparelser og mindre administrativt besvær.For mange virksomheder er udgiften til medarbejderindkvartering en af de helt store poster i regnskabet. Sådan er det også for DMA International, der leverer arbejdskraft til en lang række bygge- og anlægsprojekter i hele verden. Derfor har det været glædeligt for virksomheden at stifte bekendtskab med det nye digitale udlejningskoncept Campaya.dk, der gør det muligt at vælge mellem mere end 100.000 sommerhuse på tværs af udlejningsbureauer og private udlejere. Konceptet minder i dets form om Momondo – i dette tilfælde er produktet bare sommerhuse og ikke flybiletter.”Med Campaya.dks høje antal huse er det blevet langt nemmere at finde den bedste overnatningsløsning, når vi har brug for til at indkvartere..

Træfiberisolering i fokus hos danske skoler

KKS woodfiber oplever øget interesse fra danske skoler og institutioner. Senest har skolen Grennesminde på Bornholm valgt træfiberisolering som prismæssigt, grundet bedre isoleringsevne, kan matche priserne på andre isoleringsprodukter.Isoleringsfirmaet KKS Danmark oplever en særlig interesse for det Cradle to Cradle certificerede produkt KKS™Woodfiber fra danske skoler og institutioner. Træfiberisoleringen giver som naturprodukt et særligt godt indeklima, og det er ikke uvæsentligt for skoler og institutioner. Dertil kommer, at produktet grundet en højere isoleringsevne prismæssigt kan matche priserne på konkurrerende isoleringsformer og samtidig med en sublim fugthåndtering sikrer mod skimmel og svamp, mener Henrik Andreasen, KKS Danmark, der står bag KKS™Woodfiber.Med lamdaværdien 0,038 på loft og 0,037 i lukkede konstruktioner slår KKS™Woodfibers isoleringsevne andre former for..

Så meget er lejlighederne steget siden finanskrisen

En gennemsnitlig ejerlejlighed er steget med 51 pct. på landsplan siden bunden i forbindelse med finanskrisen. Det viser dagens nye tal fra Danmarks Statistik for boligpriserne i april 2016.”Priserne på ejerlejligheder er siden finanskrisen steget markant, på trods af et lille fald i april. Det kommer alle dem, der købte en lejlighed dengang til gavn. Hvis man under finanskrisen købte en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm. til godt 1,4 mio. kr., så vil lejlighedens værdi nemlig være steget med over 700.000 kr. frem til i dag. Det svarer til, at værdien af lejligheden er steget med ca. 51 pct.”, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet. I den samme periode er de danske lønninger kun steget med 13,3 pct. og har dermed ikke fulgt med prisstigningerne på lejligheder. ”Det er dog ikke alle, der får glæde af prisstigningerne. De, der i dag er på udkig efter drømmelejligheden,..

FB Gruppen og PKA tager første spadestik til bydelen Ny Valby

Tirsdag eftermiddag blev det første spadestik taget til Københavns nye, grønne bydel Ny Valby. Mens der opføres flere end 2000 boliger på det gamle Grønttorv, vil der være kreative områder og events, der skal skabe grobund for bydelens liv.Over de næste fem år opføres der flere end 2000 boliger på det tidligere Grønttorvet i Valby. Det første byggefelt, hvor gravemaskinerne nu er kørt i stilling, indeholder 133 lejligheder. Det er det første byggefelt af i alt 19 byggefelter, og det er planen at påbegynde et nyt byggeri hvert kvartal.Boliger for alle københavnere- Boligerne er en god blanding af almene boliger, lejeboliger, andelsboliger og ejerboliger, som alle bliver til at betale for den almindelige Københavner. Og med en park på 19.000 kvadratmeter i midten, hvor søjler fra den store auktionshal symboliserer Grønttorvets historie, skaber vi en unik, grøn oase til glæde for både..

Nyt liv til møbler og interiør, der er slidt i betrækket

Danmarks største online udvalg af møbelstoffer, læder, materialer og værktøj til polstring – også til gør-det-selvNu er det lettere selv at ved-ligeholde møbler og andet interiør, der trænger til en kærlig hånd. Med nyt betræk i stof eller læder, ekstra polstring, knapper og pyntesøm, nyt skum eller fjedre, der skal skiftes. TM Materialer har samlet alt, hvad der skal bruges til møblerne i boligen og interiøret i bilen, båden og camperen til hurtig levering fra sin netbutik.Flere gør det selv- Polstring og beklædning er opgaver, som stadig flere selv går i gang med, fortæller Michael Juhlin fra virksomheden i Ikast. - Mange ting kan klares med vores stoffer, materialer og værktøj, hvis man har lidt talent for gør-det-selv. Her hjælper vi gerne med prak-tiske tips, blandt andet i en ny blog på nettet med masser af billeder. Kunderne er også velkomne til at kontakte vores..

Endnu uanvendte eventyr med Aars C

Aars Boligforening står bag det nybyggede Aars C, der med topmoderne faciliteter byder på spændende muligheder - for både private og erhverv. Endnu står flere lejemål tomme, og det synes boligforeningen er ærgerligt. Aars C byder nemlig på noget ganske særligt …Til private drømmere byder komplekset på noget ganske særligt. Jens Damgaard fra Aars Boligforening beskriver lejlighederne nærmere: “Vi har med denne flotte bygning mulighed for at tilfredsstille en drøm om at bo centralt i byen med en fantastisk udsigt, parkering i kælderen og elevator direkte til boligen”Fordi den smukke bygning byder på denne stærke kombination vil boligforeningen gerne fortælle folk om Aars C. De ærgrer sig nemlig lidt over at lækre lejligheder stadig står tomme i dag. Der er endda også stadig uudnyttede, spændende erhvervslokaler. Jens Damgaaard, direktør i Aars Boligforening, omtaler dem således: “Vi har..

Ny bydel på vej: Åbent Hus på det gamle Grønttorv i Valby

Over de næste 4-5 år vil Det Gamle Grønttorv forvandles til en helt ny bydel, når FB Gruppen i samarbejde med PKA opfører over 2.000 forskellige slags boliger på området. Fredag den 24. juni mellem kl. 13.00-19.00 er der mulighed for at høre nærmere om visioner og planer for området, når alle inviteres til "åbent torv" med guidede ture, læskedrikke og musikOver de næste 4-5 år vil Det Gamle Grønttorv forvandles til en helt ny bydel, når FB Gruppen i samarbejde med PKA opfører over 2.000 forskellige slags boliger på området.Mens byggeriet står på, vil en del af arealet være dedikeret til midlertidige kreative projekter af enhver art – herunder pop-up butikker, to indendørs beachvolley-baner, et stort hyggeligt grønt område med græs og mobile træer samt containermarkedspladsen BOXLAND.Sammen med beboere, naboer og genboer er alle nysgerrige borgere velkomne forbi til ”Åbent Torv” på..

Solfilm løser problemet med energivinduer og varmt indeklima

BOLIG: Boliger med energivinduer og stort lysindfald kæmper ofte med høje temperaturer om sommeren. Løsningen kan være solfilmDet er populært som aldrig før med boliger med store lyse, åbne rum og energivinduer, der reducerer varmeregningen. Men energivinduerne er ikke altid helt uden problemer. Særligt på sydvendte sider kan energivinduerne nemlig give et meget varmt indeklima, fordi varmen lukkes ind, men den kan ikke komme ud igen. Problemet kender man til hos foliekniven.dk. I mere end 10 år har de forsynet danskerne med forskellige former for film til vinduerne. Og i disse år er det særligt solfilmen, der kaldes på. - Solfilm tager toppen af varmen og begrænser solens UV-stråler, siger Rune Fabricius, foliekniven.dk.Solfilm lukker lyset ind, men begrænser således også varmegennemstrømningen om sommeren. Samtidig med at solfilm kan være den optimale løsning at montere på sine..

Boligmarkedet er andet end ejerlejligheder

Ifølge Danmarks Statistik er priserne på ejerlejligheder det seneste år steget 10,1 pct. Og for enfamiliehuse med 3,5 pct. Ejerlejlighederne udgør dog kun ca. 11 pct. af boligmassen- Det mest opløftende ved de aktuelle tal for ejendomssalg er, at prisudviklingen på boligmarkedet peger opad i samtlige regioner, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg og uddyber: - Priserne på parcelhuse i Hovedstadsregionen er det seneste år steget 7,5 pct., og det har medvirket til at trække prisudviklingen i resten af landet op. Priserne på parcelhuse på Sjælland steg med 3,3 pct., og i de øvrige tre regioner med mellem 1,1 og 1,6 pct. det seneste år. På ejerlejlighedsmarkedet stiger priserne noget kraftigere end for enfamiliehusene, bl.a. fordi der i store dele af landet ikke er så mange ejerlejligheder, og der derfor heller ikke skal så meget til for at give en stor procentvis stigning - men..

Bag scenen: Digital 3D simulering af de nye Genvex anlæg

Kom med helt ind i maskinrummet, og hør Genvex’ udviklingschef løfte sløret for, hvordan de nye ventilationsanlæg bliver til – fra idé til færdigt produktKravene til bygningsinstallationer har aldrig været højere. Anlæg skal yde højt med et lavt energiforbrug. De skal være små, fleksible og må ikke støje. Og så skal de være økonomiske, både at producere og indkøbe.Det er ingeniørens opgave at få kundernes forventninger og bygningsreglementer som BR2020 til at gå op i en højere enhed. Her får du indblik i de metoder, udviklingsteamet bruger, for at opnå den højeste standard inden for ventilationsanlæg. I laboratoriet på Sverigesvej 6 i Haderslev sidder Torben Thomsen og taster de seneste data ind i computersimuleringen. Torben er udviklingschef på Genvex-laboratoriet, og sammen med produktchef, Christen Lautrup, er han ved at fintune det næste anlæg i Genvex’s..

Bygningslaboratorie lancerer nu unik ekspresservice

Har man mistanke om asbest, skimmelsvamp, trænedbrydende svampe eller materialetest af bygningsdele, så lancerer OBH-Gruppens bygningslaboratorie en ny ekspresservice med mulighed for dag-til-dag svar i det meste af landet til skadeservicefirmaer, håndværkere, forsikringsselskaber og boligforeninger i alle større byer.OBH-Gruppen A/S Rådgivende Ingeniører tilbyder nu som de første i markedet afhentning af prøver samme dag som bestilling med mulighed for prøvesvar dagen efter afhængig af prøvetype. Det er en helt ny ekspresløsning, som gør det nemmere og hurtigere at indsende prøver til bygningslaboratoriet.Under et renoveringsarbejde er tiden et vigtigt parameter. Skadeservicevirksomheder, håndværkere og lignende er meget afhængige af, at arbejdet forløber korrekt efter tidsplanen. Men når der dukker uforudsete ting op, som f.eks. asbest og trænedbrydende svamp, så kan hele..

Data kabler kan give ældrepleje, styrke personaleplejen og samtidigt spare penge

DCC A/S, Hinnerup, deltager i et rigtig fint, nyt byggeprojekt, hvor datakabling, som samtidigt kan føre strøm, er med til at give både ressourcebesparelser (personale og investering) samt kan hjælpe demente og plejepersonale. En god historie om et byggeri i Silkeborg, der kører hen over sommeren 2016.Når forberedelse og fagkundskab skaber bundlinje, udvikling og bedre resultaterDCC Infrastructure har gennem vores gode kunde TH El-Teknik haft fornøjelsen af at være med i et ekstremt spændende projekt om ældreboliger. Her har god forberedelse, professionelle deltagere, udnyttelse af nyeste teknologier samt brugerinddragelse i Workshops betydet merværdi for ansatte, for byggeprocessen samt for Silkeborg Kommune og dets plejehjemsbeboere.Workshops har bragt alle involverede parter sammen og har givet mulighed for udvikling og sparring gennem hele processen. Noget der er unikt..

Venligboere kan bevæge sig ud på farlig grund

Gribskov og Frederiksberg Kommune vil lade Venligboliger opføre i private haver, med formål at lade private boligejere huse flygtninge. Men de private boligejere skal være varsomme lyder det fra SAPU.dk - Sammenslutningen af Private Udlejere."Har du en have med plads til en 30 kvadratmeter mobil bolig, så er der mulighed for at huse din helt egen flygtningefamilie. Tilbudet kommer i kølvandet på de problemer kommunen har med at finde egnede boliger de tilrejsende flygtninge, primært fra Syrien og Afganistan" Sådan lyder det d. 15. juni i Gribskov lokalavis om et nyt forsøg på at finde boliger til de mange flygtninge, som kommunerne er pålagt at tage imod. Men hos SAPU.dk, der rådgiver privat personer, der udlejer bolig, advarer indehaver Mark Jensen: "Det her kan komme faretruende tæt på at være et lejeforhold. Hvis den private grundejer, på den ene eller anden måde, ender med at..