Find vej: Forside » Artikler » Boligsælgere kunne spare tusindvis af kroner ved bestillinger

Boligsælgere kunne spare tusindvis af kroner ved bestillinger

Lagt på boligven.dk den 23-08-2017 af webmaster


Mange boligsælgere kan spare tusindevis af kroner ved selv at bestille rapporter, som ejendomsmæglere ikke umiddelbart ønsker at informere deres kunder om.Mange boligsælgere kan spare tusinde af kroner på selv at bestille, og ikke mindst bestille deres tilstandsrapport i god tid, dette ønsker ejendomsmæglerne ikke umiddelbart at informere deres kunder om.

Det er især boligsælger med ældre parcelhuse der kan opnå den største besparelse.

-At ejendomsmæglere ikke informere kunder om dette vidner jo om, at ejendomsmægleren ikke er kundernes mand, siger Kenneth Madsen, Direktør i Total-Tjek.

Han noterer, at ejendomsmæglerene generelt har meget travlt med at kontakte deres samarbejdende forsikringsselskab når der skal bestilles tilstandsrapport, energimærke og et eleftersyn, velvidende at dette typisk bliver meget dyre.

”Det skal dog fremgå af formidlingsaftalen, at ejendomsmægleren har rådgivet boligsælger om dennes mulighed for selv at vælge en bygningssagkyndig, en autoriseret elinstallatørvirksomhed og en certificeret energimærkevirksomhed, samt udleveret en liste over lokale virksomheder”.

Om der er tale om en skjult dagsorden, eller general dårlig rådgivning fra ejendomsmæglerens side ved jeg ikke siger Kenneth Madsen.

En undersøgelse fortaget af YouGov for Total-Tjek viser, at 32 % af boligsælgere giver over 25.000 kroner, og 9 % giver endda over 100.000 kroner i afslag alene på baggrund af tilstandsrapporten og energimærket. Ved at du som boligsælger får lavet dine rapporter som det første, og helst inden du kontakter en eventuel ejendomsmægler, kan du overfor køber og ejendomsmægler sige, at prisen er fastsat ud fra fejl og mangler som er beskrevet i rapporterne.

Indhent flere tilbud
Undersøgelsen viser også at 84% af boligsælgere selv ville bestille rapporter hvis de kunne spare penge.
”Mit grundlæggende råd er, at man får tilbud flere steder fra. Den manglende konkurrence kommer først i gang når forbrugerne begynder at indhente flere forskellige tilbud”, siger Kenneth Madsen.

Indhent tilbud på nettet
Det er nemt det kan gøres via en simpel søgning på nettet bl.a. på ord som tilstandsrapport eller energimærke.

Hvordan var din ejendomsmæglers rådgivning. Deltag i debatten på Facebook på siden (faq om huseftersynsordningen), eller kontakt www.Total-Tjek.dk hvis du har spørgsmål.