Find vej: Forside » Artikler » AUBO leverer køkkener til bæredygtigt paradis

AUBO leverer køkkener til bæredygtigt paradis

Lagt på boligven.dk den 23-08-2017 af webmaster


Et bæredygtigt bofællesskab med 90 boliger står snart klar til indflytning i den lille vestsjællandske stationsby Karise. Økosamfundet med navnet Karise Permatopia skal være selvforsynende, og boligerne skal være økologiske lavenergihuse. Selv køkkenet skal være bæredygtigt, og takket være den grønne profil blev det AUBO Valby, der vandt den store licitation om at levere og montere køkkenløsningerDele-elbiler, egen vindmølle til at producere strøm og en drøm om at leve i et bæredygtigt og selvforsynende samfund er blandt årsagerne til, at folk lige fra Bornholm til Nordjylland snart flytter til Karise. Den lille vestsjællandske stationsby har godt 2000 indbyggere, men det tal stiger, når de 90 lavenergihuse i et sandt bæredygtigt paradis snart bliver erklæret indflytningsklare.

Karise Permatopia bliver et 29 hektar stort bofællesskab, hvor beboerne kommer til at drive deres eget landbrug, og hvor et forsyningsanlæg baseret på vedvarende energi kommer til at håndtere affald, regn- og spildevand. Der bliver med andre ord ikke gået på kompromis i bestræbelserne på at skabe et bæredygtigt samfund - heller ikke når det kommer til boligernes køkkener.

Trods skarp konkurrence blev det AUBO Valby, der vandt licitationen – blandt andet takket være den grønne profil, som den vestjyske køkkenproducent har arbejdet på i årevis, og som tidligere i år blev dokumenteret med den fornemmeste miljøcertificering, BREEAM.

”Vi er glade og stolte over at få lov til at levere og montere køkkener til så spændende et projekt som Karise Permatopia. Vores BREEAM-certificering har været en stærk medvirkende faktor til, at vi har vundet denne licitation. Indtil videre er vi de eneste i markedet, der kan dokumentere, at vores produkter lever op til de strenge BREEAM-standarder. Man kan roligt sige, at vores produkter går hånd i hånd med dette projekt med bæredygtighed som altoverskyggende præmis. Det er et særdeles godt referencepunkt for os, da vi kan se, at der fremadrettet vil dukke flere lignende projekter op overalt i landet. Både vores bæredygtige produkter og erfaring vil give os et værdifuldt forspring, så vi forhåbentligt kommer til at levere og montere flere miljøvenlige AUBO-køkkener i fremtiden,” siger indehaver af AUBO Valby, Kenneth Pedersen.

Forberedelserne til den store opgave kører for fuld tryk, og for tiden er Kenneth Pedersens kalender booket til bristepunktet, eftersom samtlige beboere inviteres til et personligt møde med henblik på at finde deres helt eget drømmekøkken.

”Vi har at gøre med en gruppe af mennesker, som har en grøn tankegang, og som åbenlyst prioriterer bæredygtighed. Derfor tilbyder vi en standardløsning til samtlige huse, hvor vores BREEAM-godkendte produkter er en del af sortimentet. Det vil altså sige, at beboerne kan vælge et grønt køkken, uden at det resulterer i ekstra omkostninger. Sådan er det med alle vores BREEAM-godkendte produkter – det skal ikke koste ekstra at tage hensyn til miljøet. Der venter os en stor, men samtidig utrolig spændende opgave, som vi glæder os til at komme i gang med,” siger Kenneth Pedersen.

Det vestsjællandske økosamfund består af otte boligklynger med både leje-, ejer-, og andelsboliger. AUBO´s lastbiler sætter snart kursen mod Karise, så de første lavenergihuse kan stå klar til indflytning omkring 1. oktober.