Find vej: Forside » Artikler » Flere og flere udlejer deres bolig

Flere og flere udlejer deres bolig

Lagt på boligven.dk den 26-01-2013 af webmaster

Flere og flere boligudlejere udlejer deres bolig, mens de venter på, at boligmarkedet bliver bedre. Det viser en aktuel undersøgelse fra de landsdækkende boligportaler Boligønsker.dk og Boligdeal.dk.

Undersøgelsen opgør, hvor stor en procentdel, der både sætter deres bolig til leje og til salg:

Vi kan se, at der har været en stor stigning i denne andel, fra cirka 10 til cirka 33 procent over de sidste par år. Det betyder, at der er langt flere boligejere, der spekulerer i at udleje, som et alternativ til at sælge., siger Thomas Barfod fra Boligønsker.dk

Undersøgelsen kigger også på boligsøgerne:

Vi kan se, at der også er en meget stor andel af boligsøgerne, der både søger boliger til køb og leje. Det skal ses ifht at folk traditionelt enten er lejere eller købere. Årsagen er nok, at mange af dem der gerne vil købe også overvejer at leje, mens de venter på at prisen falder endnu mere, siger Thomas Barfod.

Hvis man vil udleje sin bolig er det ifølge Thomas Barfod helt centralt, at man skruer kontrakten sammen på den helt rigtige måde, så man ikke senere bliver tvunget til at betale en del af den opkrævede husleje tilbage.

Vi har en striks lejelovgivning i Danmark. Så huslejen skal sættes på den rigtige måde og andre udgifter, så som vand, varme og el, skal beskrives ogopkræves på den helt rigtige måde, siger Thomas Barfod og påpeger, at det kan være ganske lukrativt at udleje, hvis man ellers har styr på detaljerne