Find vej: Forside » Artikler » Netværksmøde om de store anlægsprojekter trak fulde huse på Bandholm Hotel

Netværksmøde om de store anlægsprojekter trak fulde huse på Bandholm Hotel

Lagt på boligven.dk den 22-09-2016 af webmaster


- Der er store muligheder for, at små og mellemstore virksomheder får opgaver, når Femern-projektet starter. Og vi får brug for masser af dygtige underleverandører. Derfor er det ekstremt vigtigt og relevant for Femern A/S at møde op i dag, lød det fra direktør i Femern A/S, Claus Baunkjær til de knap 100 deltagere, der var mødt op til et udsolgt netværksmøde på det prisvindende Bandholm Hotel.Nyeste status på Femern A/S
Efter en udsøgt frokost på Bandholm Hotels hyggelige restaurant, bød dagens arrangører, Building Network, Business Lolland-Falster, Innovationsnetværket Femern Bælt og Bandholm Hotel velkommen.
Forretningschef i Business Lolland-Falster, Claus Wede, brugte anledningen til at annoncere, at Lolland-Falster har en vision om at være det bedste sted at drive virksomhed i Greater Copenhagen i 2020.

Direktør på Femern A/S, Claus Baunkjær, var første oplægsholder på podiet. Claus Baunkjær var inviteret til at give en kort status for, hvordan det gik med planerne om Femern-forbindelsen. I korte træk kunne han fortælle, at der er fuld opbakning fra både forbundsregeringen i Berlin og deltstatsregeringen i Slesvig-Holsten til Femern-forbindelsen. I Danmark blev anlægsloven vedtaget med et stort flertal i Folketinget i 2015. En finansiel analyse fra februar 2016 viser, at økonomien er veldokumenteret. Tyskerne har i år vedtaget at afsætte 11 mia. kr. til de tyske landanlæg, og det er også et stærkt signal om den politiske opbakning.

Claus Baunkjær oplyste, at udbudsprocessen for de fire største tunnelentrepriser er afsluttet. Femern A/S underskrev den 30. maj i år de store tunnelkontrakter med de vindende entreprenørkonsortier for 30 mia.kr. Kontrakterne er dog betinget af en tysk myndighedsgodkendelse. Eneste udfordring for en endelig dato for iværksættelse af selve anlægsfasten, er, at der fortsat mangler denne godkendelse. De tyske myndigheder forventer, at den er på plads i 2017, men retssager kan skubbe byggestart til 2019.

Claus Baunkjær understregede, at der fortsat er gode muligheder for danske virksomheder for at få en bid af femern-milliarderne. På www.femern.dk finder man de udbudsmaterialer, hvor der endnu ikke er indgået kontrakter.

Store havneudvidelser i Vordingborg
Trafik og Parkchef i Vordingborg Kommune, Torben Kelm Danielsen, fortsatte netværksmødet ved at gennemgå masterplanen for udviklingen af Vordingborg Havn, der sker over fem etaper. I korte træk skal der opføres nye havnearealer på eksisterende land. Sejlrenden skal optimeres og uddybes. Der skal etableres havnebassin og kajanlæg og etableres forbindelse mellem den nye og den eksisterende havn.

Torben Kelm Danielsen viste luftfotos fra havneområdet og forklarede, at man er ved at færdiggøre 1. etape med dækmole og en ny kaj, og at forberedelserne til etape 2 og 3 er i fuld gang med start medio 2017. Kommunen har fået tilsagn fra tre store virksomheder, der blandt andet skal stå for at forbinde den nye havn med den eksisterende og uddybe sejlrenden til 10,4 m. På kommunens hjemmeside finder man aktuelle udbud for større og mindre projekter i relation til havneudvidelsen.

Nyt spændende butiks- og boligområde i Nykøbing Falster
Efter dagens første oplæg var der afsat en halv times kaffepause med tid til business-networking blandt deltagerne og speed dating med de første oplægsholdere. Projektudvikler Bjarne Mayland fra Maycon Ejendomsudvikling, der i mere end 40 år har specialiseret sig indenfor projektudvikling i byggebranchen, fortsatte efter pausen med at fortælle om Maycons igangværende projekter. Bjarne Mayland præsenterede blandt andet skitserne for opførelsen af 131 ungdomsboliger på Nørrebro, en ny grøn bydel på 140.000 etagemetre under navnet Tobaksbyen i Gladsaxe samt opførelsen af 120 nye boliger i Promenadebyen i Odense.

Hovedfokus på Bjarne Maylands oplæg var dog en præsentation af det nye attraktive butiks- og boligområde ”Støberiet” på den tidligere biograf- og Kvickly-grund, der ligger ved gågaden midt i Nykøbing Falsters centrum. Maycon indgik i 2015 en aftale med Fenger Invest om at købe grunden, hvor der blandt andet skal opføres butikker og 23 almene boliger. Derudover er der i samarbejde med Guldborgsund Kommune planlagt opførelsen af et nyt og større p-område.

Ny Storstrømsbro ”kører bare derudad”
Projektleder i Vejdirektoratet, Ulrik Larsen, rundede oplægsrækken af ved at informere om Den nye Storstrømsbro, der efter planen åbner i 2022. Broen bliver med sine ca. 4 km Danmarks 3. længste bro og kommer til at bestå af en 2-sporet vej, dobbeltspor til jernbane og tog og en fælles gang- og cykelsti.

Det samlede projekt bliver anlægget af ny Storstrømsbro, nedrivning af den gamle bro, omlægning af søkabler samt en ny sejlrende til Orehoved Havn. Ulrik Larsen kunne fortælle, at økonomien er på plads, efter at politikerne har bevilliget 4,2 mia. kr., så ”nu kører det bare derudaf”, understregede Ulrik Larsen, der fortsatte med at gennemgå de mange lokale opgaver, der følger i kølvandet på den nye bro. På Vejdirektoratets leverandørportal finder man alle aktuelle udbud.

Succesfuld dag med yderst tilfredse deltagere
Efter dagens sidste oplæg var det igen tid til at netværke og komme i dialog med de fire oplægsholdere, der sammen med deltagerne nød en kold forfriskning i sensommervarmen.

Direktør fra Femern A/S, Claus Baunkjær, udtrykte efter dagens sidste oplæg og speed dating sin store begejstring for dagens netværksarrangement.
- Det har været et utroligt spændende og veltilrettelagt arrangement, hvor der har været masser af liv og dialog blandt netværksdeltagere og oplægsholdere. Dagens program er også sat rigtig godt sammen, så jeg er yderst tilfreds og håber, at vi kommer til at samarbejde med nogle af deltagerne, når Femeren-forbindelsen går i gang. Erfaringerne viser jo, at mange af de mindre opgaver på et projekt som Femern ofte går til danske underleverandører.

Michael Hintze Håkonsson, administrerende direktør i Sydslam A/S, der udfører alle former for industrielle rengøringsopgaver for blandt andre forsynings- og entreprenørvirksomheder og kommuner, havde især set frem til at høre nyt om Femern og Storstrømsbroen.
- Jeg er med i dag, fordi jeg specielt gerne ville høre mere om Femern og Storstrømsbroen. Det kan jo være, at man kan få en bid af kagen. Det gælder jo om at holde ører og øjne åbne. Samtidig kan jeg godt lide den måde, som netværksarrangementerne er bygget op på. Der er fokus på, at deltagerne kommer i dialog med hinanden og med oplægsholderne, og det synes jeg er super godt.

Inden deltagerne kørte hjem efter et spændende og informativt netværksmøde, kunne Christina Jensen fra Krinak A/S glæde sig over, at Direktør på Bandholm Hotel, Joseph Kristiansen, havde udtrukket hende til at vinde et eksklusivt ophold på det prisvindende og anmelderroste Bandholm Hotel.